Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Kollapsen: Tappade allt – på åtta sekunder

Publicerad

Här är bilderna som hockey-Sverige inte vill se.

Färjestads Dick Axelsson klev av skadad mot Djurgården, bara dagar innan den svenska OS-truppen tas ut.

I den sista perioden kollapsade Färjestad och gästerna kunde vinna med 3-2 – efter två mål på åtta sekunder.

Det var i den första perioden mellan Färjestad och Djurgården som Dick Axelsson åkte på en smäll av gästernas René Bourque.

Och när den andra perioden satte i gång fanns inte Axelsson med på isen, något som uppmärksammades i C Mores sändning.

– Han finns inte med, säger experten Sanny Lindström.

Det är ännu oklart vad som har hänt Axelsson, men klart är att han är en av spelarna som väntas bli uttagen i Rikard Grönborgs Tre Kronor-trupp till OS.

En trupp som presenteras på tisdag.

Djurgården vände – på åtta sekunder

Efter halva matchen spelad var det hemmalaget Färjestad som var i ledning med 2-0 efter mål från Alexander Johansson och Johan Ryno.  I slutet av den andra perioden kom reduceringen genom Gustav Possler och under åtta mardrömssekunder (för Färjestad, då) i slutet av den tredje perioden vände Djurgården på matchen.

Niclas Bergfors skickade in kvitteringen.

Och endast åtta sekunder senare kom segermålet genom Marcus Davidsson.

Klubbens besked om Axelsson

Färjestads läkare, Mattias Hell, för SportExpressen:

– Vi kommer se hur det är i morgon, det är ingen längre prognos. Vi har förhoppningar att han ska kunna spela redan till helgen. Vi får göra en bedömning och det är dag till dag, säger Hell.

– Det är axeln, men vi lämnar inga övriga kommentarer.

Bedömer du att det är allvarligt eller av mildare grad?

– Mildare grad skulle jag säga. 

Det är många som är oroliga med tanke på OS-uttagningen som stundar. Behöver han oroa sig?

– Nej, det gör det inte. Vi hoppas att han spelar till helgen, men får göra en vidare bedömning i morgon om det är möjligt.

– Han klev av, det klart att han har ont, men vi ser det inte längre än så. Det är ingen allvarlig skada. Men det gick inte att fullfölja matchen, säger Mattias Hell. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag