Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storseger för Dif efter drömstarten

Djurgården vann i Östergötland.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping var ute efter revansch. Men det slutade i storförlust. Ett effektivt Djurgården vann med hela 5-1 efter två mål av Niclas Bergfors.

Klockan hade bara slagit en dryg minut i Saab Arena när Niclas Bergfors snappade upp en puck, vände sig om och sköt in 1-0 till Djurgården. 33-åringen såg även till att utöka ledningen när han påpassligt styrde in 2-0.

Men tros ett övertag från bortalaget skulle Linköping få en chans att komma tillbaka i den första perioden. 

Efter att ha brutit en puck vid blålinjen kunde Jaakko Rissanen sprinta loss till ett friläge. Finländaren utnyttjade läget på bästa sätt med ett iskallt avslut mellan benen på Mantas Armalis.

– I 16 minuter äger vi den här matchen totalt, sen försöker vi ta egna raider och bjuder in Linköping. Vi försöker ta med tempot och det vi gjorde bra, säger Mikael ”Musse” Håkanson i Djurgården i Cmore.

I den andra perioden skulle rollerna bytas – men inte utdelningen.

Trots övertag från hemmalaget skulle Djurgården göra 3-1. Efter lagets första långa anfall fick Albin Grewe till slut öppet mål på en retur från kortsargen där han inte gjorde något misstag. I mitten på den tredje perioden punkterades matchen definitivt. I en spelvändning hittade Tom Wandell Henrik Eriksson som stötte in säsongens första mål.

För Linköping innebär förlusten att laget fortsatt är elva i SHL-tabellen, en placering utanför slutspel.