Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbråk bryter ut inför nedsläppet

Foto: C More
Foto: C More

Först utbröt ett stort bråk mellan lagen inför den tredje perioden. 

– Oj, det är sjuka scener, utbrister kommentatorn Lena Sundqvist i C More. 

Sedan kom Skellefteå tillbaka och hämtade upp tvåmålsunderläge i den allra sista minuten. 

Men FBK drog det längsta strået och vann efter förlängningsdrama. 

Skellefteå, som hade fyra raka segrar, gästade under måndagskvällen Färjestad. Och hemmalaget fick en drömstart. Victor Ejdsell gav FBK ledningen i den första perioden och i den andra perioden utökade Färjestad ledningen genom Michael Lindqvist. 

Sedan trappades stämningen upp. 

För inför den tredje perioden bröt ett mindre bråk ut mellan. Kommentatorn Lena Sundqvist blev ställd när hon avslutade inför-intervjun med FBK-tränaren Johan Pennerborn för att istället försöka reda ut vad som hade hänt. 

”Det här ser man inte ofta”

Tv-bilderna visade att FBK:s Adam Ginning hade åkt över på Skellefteås halva och ”gruffades”. För det fick han två minuter för ”osportsligt beteende”. 

– Oj, det här är scener innan nedsläpp. Det har hettat till mellan lagen inför den sista perioden. Ginning åker över på Skellefteås sida och knuffas lite. Det hör inte till vanligheterna att det gruffas inför nedsläpp, vanligare är det efter perioden. Det här ser man inte ofta, säger Lena Sundqvist i C More. 

I den tredje perioden blev det stort dramatik. För Skellefteå gjorde två snabba mål i slutminuten och tog matchen till förlängning. Men FBK reste sig och efter en massa målchanser satte Daniel Viksten 4-3 och knep extrapoängen.