Stor spricka mellan ikonerna i Färjestad

Håkan Loob.
Foto: Christian Örnberg
Thomas Rundqvist.
Foto: Olle Wande / EXPRESSEN OLLE WANDE

Färjestad har redan gjort stora förändringar i ledningen efter uttåget i kvartsfinalen.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att det på flera håll stormat bakom kulisserna i klubben.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har det funnits en spricka mellan klubbikonerna Thomas Rundqvist och Håkan Loob.

– Det är så långt ifrån sanningen man kan komma, säger Loob.

Färjestad lyckades slå ut Djurgården i åttondelsfinalen men det tog tvärtstopp direkt mot HV 71 i kvartsfinalen.

Efter 0–4 i matcher var säsongen över.

Redan i januari meddelade föreningen att sportchefen Håkan Loob nu väljer att lämna föreningen. Färjestads nya vd Stefan Larsson kommer även att verka som general manager.

I måndags meddelade klubben att huvudtränaren Leif Carlsson lämnar sitt jobb trots ett år kvar på kontraktet. Dagen efter meddelade man att Thomas Rundqvist inte får fortsätta i sin roll som ungdomsansvarig. Beskedet fick han av Loob.

Stora förändringar – och stora profiler som har gjort sitt i Färjestad.

Okända detaljer

Nu kan SPORT-Expressen avslöja okända detaljer om spelet som pågått bakom kulisserna.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har det funnits en spricka mellan Thomas Rundqvist och Håkan Loob.

Rundqvist har, enligt uppgifterna, inte ansetts vara nog engagerad i hockeygymnasiet, samtidigt som Loob har inte visat något intresse kring junior- och ungdomsverksamheten.

Huvudtränaren Leif Carlssons hårda ledarstil har kritiserats på flera olika håll inom föreningen. Enligt uppgifterna har han haft väldigt lite dialog med klubbens juniortränare.

"Aldrig varit ovänner"

Uppgifterna till SPORT-Expressen bemöts av både Håkan Loob och Thomas Rundqvist.

– Det har inte varit några problem oss emellan, ingen schism eller så om någon tror det, säger Rundqvist och fortsätter:

– Att han själv ville meddela mig beskedet som ledningen hade tagit... Han tyckte att det kanske var hans uppgift, för även om han sagt upp sig så sitter han kvar på sin tjänst. Jag tror inte det var hans beslut så det har ingenting att göra med vår relation, men det får väl han svara för. Den känslan har inte jag fått. Vi har aldrig haft några problem med varandra. Vi har inte alltid tyckt samma men aldrig varit ovänner eller något sånt. Det har fungerat.

Håkan Loob:

– Thomas har jobbat på ungdoms- och juniorsidan med en enhet han haft ansvar för. Och jag kan i princip säga att jag haft ansvar för A-laget eftersom jag gått ner som sportchef. Att vi skulle vara oense om saker och ting när vi i samma klubb driver två olika enheter, det blir så absurt så det inte är sant.

– Jag tycker att föreningen rullar på och det ser bra ut framåt. Det finns ingen anledning till att jag och Thomas ska ha olika åsikter om saker och ting. Att han och jag skulle ha haft det som ni eller er uppgiftslämnare försöker hävda, en schism eller någonting, det köper jag inte, säger Håkan Loob.