Stjärnan rasar – efter ramsorna från fansen

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

LINKÖPING. Målfest deluxe i Saab arena efter att Växjö Lakers vände mot Linköping från 2-4 till vinst 5-4 i förlängning.

Under matchen buades förre Linköping-spelaren Daniel Rahimi ut och kallades för könsord – av sina förra fans.

– Det är inte alls okej. Jag har tre döttrar hemma och det är unga tjejer här på läktaren, säger Rahimi efter matchen.

Viktor Fasth och Jonas "Monstret" Gustavsson nämns som två av tre målvakter i Tre Kronors blivande OS-lag - och har båda två återvänt till svensk ishockey efter flera år på resande fot. 

I kväll ställdes de för första gången mot varandra i SHL, och när många förväntade sig en målsnål tillställning så kom målen att falla tätare än ett oktober-regn.

Galna målfesten - nio mål

Efter full tid hade båda lagen skjutit fyra mål vardera, och det var Växjö Lakers som hade störst anledning att fira poängen när de hämtade i kapp ett tvåmålsunderläge i upptakten av den tredje perioden efter mål från nyförvärvet Andrew Calof och Linus Fröberg, efter en målvaktstabbe från Jonas "Monstret" Gustavsson.

Förlängningen blev bara 22 sekunder gammal innan målet föll, och det var Växjö Lakers som fick fira det efter att Tuomas Kiiskinen gjort sitt andra mål i matchen framspelad av radarpartnern Robert Rosén till slutresultatet 5-4.

– Han är viktig för oss och är alltid där när det ska avgöras. Det är så han alltid har gjort, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Daniel Rahimi buades ut - rasar mot ramsorna

Matchen var speciell för Växjö-backen Daniel Rahimi som återvände till sin gamla hemmaarena, Linköping, där han länge var stor hjälte.

– Det var jättekul att vara tillbaka. Att få komma hit var otroligt roligt. Det är ett underbetyg att vi släpper in fyra men jag tycker inte det speglar matchen, vi hade bra kontroll ändå kände jag.

I den första perioden buades han dock ut av hemmafansen som också skanderade orden: "Han har sålt sig som en hora", för att han flyttat till Växjö Lakers.

– Först och främst får man påminna sig om att det är idrott och det är mycket känslor. På något sätt är det en del av sporten. 

Språket och orden de använder?

– Språkbruket är förkastligt. Det där är ord man inte vill höra, jag har tre döttrar hemma som sitter hemma och kanske lyssnar på det där och det är unga tjejer här på läktaren. Det är inte alls okej, säger Rahimi efter matchen.

– Den jargongen med nedsättande ord mot kvinnor är jättetrist, men sen får man påminna sig om att de dras väl med av stämningen här men språkbruket är långt ifrån okej. 

Det är främst valet av ord du känner inte är okej?

– Precis. Jag har inget emot att de buar, det förstår jag. Men det där är förlegat och gammalt. 

Sam Hallam om ramsorna mot Rahimi

Sam Hallam var inte heller imponerad av Linköping-klackens ordval mot Daniel Rahimi.

– Nej, det är någonstans inte okej. Alltså, Daniel valde att spela för Växjö Lakers och det är väl någon omvänd typ av kärlek som visas, att de vill se honom i sitt lag. Men ordvalet är beklämmande.