Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/AFoto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A
 Foto: DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS / DANIEL MALMBERG/ALL OVER PRESS/A

Stor ilska mot Robertsson: Sparkades ut av domaren

Publicerad

Skellefteå förlorade på bortais mot Örebro.

Efter matchen var bortlagets tränare Bert Robertsson inne i domarnas omklädningsrum. 

Till slut tröttnade Sjöqvist - och körde ut Robertsson, skriver Hockeypuls

– Du kommer in och beter dig som ett svin, utbrast domaren Mikael Sjöqvist. 

Bert Robertssons Skellefteå är inne i en tung period i SHL. På lördagskvällen åkte man på sin fjärde förlust på fem matcher när Örebro blev för svåra i Behrn arena. Närkingarna vann med 4-1. 

Efter matchen var Robertsson inne i domarrummet för att diskutera. Efter en stund öppnades dörren, och personerna i Behrn arenas katakomber kunde höra en högljudd diskussion mellan domaren Mikael Sjöqvist och Robertsson.

– Nej, Bert gå ut. Jag är trött på det här. Du kommer in och beter dig som ett jävla svin, sa Sjöqvist till Robertsson. 

Domaren kastade ut tränaren 

Matchen då?

Den vann som sagt hemmalaget med 4-1. 

Örebros andraperiod låg bakom segern. Hemmalaget gjorde tre mål, hade bud på mer och avgjorde mer eller mindre matchen.

Skellefteå kom ut som ett nytt lag i tredje perioden och skapade ett par heta målchanser, främst genom Jimmie Ericsson som ständigt pressade Örebroförsvaret. Jonathan Pudas forcerade in 3-1 med knappt tio minuter kvar. 

Pucken låg under Eero Kilpeläinen i Örebros mål, varpå Pudas kastade sig fram och tryckte in pucken. Hemmalagets spelade ville få målet bortdömt, men protesterna hjälpte inte.

Inte heller Skellefteås reducering hjälpte, i stället kunde Johan Wiklander, som tidigare under säsongen varit utlånad till Karlskoga i allsvenskan, sätta 4-1 i tom kasse.

– Vi har gjort för lite mål. Det är spelet i anfallszon vi måste bli mycket bättre på över fyra kedjor, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare till C More. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag