Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppades senast – får nu göra sin debut

Gustav Rydahl har gjort tolv poäng i vinter.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL
Ny landslagstrupp tas ut i dag klockan 13.00.Foto: NEWSPIX24
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Gustav Rydahl tvingades kasta in handduken inför sin landslagsdebut.

Men nu får Färjestad-forwarden en ny chans.

25-åringen är uttagen till Channel One Cup - där förbundskaptenen Johan Garpenlöv lämnar flera starka namn utanför truppen.

Gustav Rydahl har en mycket stark höst bakom sig i SHL.

Det gjorde att Johan Garpenlöv tog ut honom i truppen till Karjala Tournament i november.

Men med bara några dagar kvar till turneringsstart tvingades Gustav Rydahl tacka nej.

En mindre skada gjorde att Färjestad stoppade forwarden från att åka till Finland.

Landslagsdebuten fick vänta. Tills nu.

Gustav Rydahl får chansen i landslaget igen

Gustav Rydahl får en ny chans i Tre Kronor. Nu till Channel One Cup i Ryssland.

”Rydahl är en av de FBK-spelare som fått söka visum till turneringen och mycket tyder på att han på nytt kommer att få en plats i truppen av förbundskapten Johan Garpenlöv”, skrev Värmlands Folkblad som var först med nyheten i förmiddags.

Gustav Rydahl har svarat för tolv poäng på 22 matcher i SHL den här säsongen. Han är bara sju poäng från sitt personliga rekord som han satte i fjol.

I övrigt var det flera nya namn i Tre Kronors trupp - jämfört med den som presenterades inför Karjala Tournament. På backsidan är till exempel fyra av åtta spelare, som Luleå-stjärnan Jesper Sellgren, utbytta. 

Den största doldisen i truppen kan vara Berns Calle Andersson - son till Malmö Redhawks-tränaren Peter Andersson.

25-åringen hyllas dock av Johan Garpenlöv.

– Han spelar i ett defensivt Bern. Han är en väldigt spelskicklig back så det ska bli spännande att se om han kan vara offensiv och följa med i anfallen mer hos oss, säger han på presskonferensen.

Berglund och ”Lilliz” saknas i Tre Kronor

Djurgårdens supervärvning inför säsongen, Patrik Berglund, lämnas utanför truppen. Samma sak med SHL:s poängkung Marcus ”Lilliz” Nilsson, som gjort 24 poäng i FBK-tröjan i vinter.

Anledningen till att spelare från Luleå, Djurgården och Frölunda saknas i truppen är att de fortfarande är kvar i CHL-slutspelet, förklarar Johan Garpenlöv för Aftonbladet.

Tre Kronor möter hemmanationen Ryssland den 12 december innan det blir matcher mot Finland den 14 december och Tjeckien den 15 december.

TRE KRONORS TRUPP TILL CHANNEL ONE CUP

Målvakter: Lars Johansson, CSKA Moskva, Adam Reideborn, AK Bars Kazan.

Backar: Mikael Wikstrand, AK Bars Kazan, Klas Dahlbeck, CSKA Moskva, Simon Bertilsson, Sotji, Niklas Hansson, Rögle, Henrik Tömmernes, Genève-Servette, Emil Johansson, HV71, Viktor Lööv, Jokerit, Calle Andersson, Bern.

Forwards: Michael Lindqvist, Färjestad, Linus Johansson, do, Daniel Zaar, Rögle, Mathias Bromé, Örebro, Fredrik Händemark, Malmö, Daniel Brodin, Fribourg-Gottéron, Emil Sylvegård, Malmö, André Petersson, Dynamo Moskva, Dennis Rasmussen, Magnitogorsk, Magnus Pääjärvi, Jaroslavl, Gustav Rydahl, Färjestad, Malte Strömwall, Sotji, Markus Ljungh, Vladivostok, Leon Bristedt, Rögle.

Johan Garpenlöv om mammans obotliga sjukdom