Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågar egna laget: ”Långt från okej”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Jonathan Johnsson sänkte Färjestad.

Stjärnvärvningen från Modo gjorde sitt andra mål för säsongen och hans mål blev matchens enda i Skellefteå Kraft arena.

Då kritiserar Färjestads tränare sitt lag.

– Vi ger oss inte chansen att vinna matchen, det är långt ifrån okej, säger Johan Pennerborn i C More.

Jonatan Berggren trodde att han hade gjort 1-0 till Skellefteå i slutet av den första perioden mot Färjestad.

Forwarden gjorde sitt tredje mål för säsongen när han trampade in framför Arvid Holms kasse och tryckte in pucken på andra försöket. Men efter videogranskning dömde domarna bort målet.

”Den anfallande spelaren åker genom målområdet och kör på målvaktens klubba så att målvakten tappar balansen och därigenom inte har möjlighet att rädda pucken”, skrev SHL:s situationsrum på Twitter efter händelsen.

Jonathan Johnsson hjälte mot Färjestad

Men efter stor Skellefteådominans skulle målet komma till sist.

Framspelad av Oscar Möller tryckte Jonathan Johnsson till direkt och satte Skellefteås ledningsmål. Målet visade sig också bli matchens enda efter att Skellefteå haft övertaget även i den sista perioden.

– Vi ligger på dem och vinner tillbaka lösa puckar och har bra med folk med hem. Jag tycker det är en bra match från vår sida, säger Oscar Möller i C More.

Hans lag sköt 37 skott under matchen men Möller är inte bekymrad över Skellefteås effektivitet.

– Det är bra att vi lyckas hålla undan på slutet. Vi får tre poäng.

Pennerborn: ”Långt ifrån okej”

Färjestad spenderade hela 28 minuter i utvisningsbåset under matchen och lagets tränare Johan Pennerborn är inte nöjd med det.

– Det är för mycket, det är inte okej. Långt ifrån okej. Där ger vi oss inte chansen att vinna matchen, det är långt ifrån okej, säger Pennerborn i C More.

Hans lag blev också nollat.

– Vi ger oss inte riktigt chansen med utvisningarna. Det är inte okej men jag tycker vi står upp och visar att vi kan trycka tillbaka Skellefteå och skapar litegrann.

Resultatet gör att Färjestad står kvar på sju poäng efter åtta matcher samtidigt som Skellefteå har 15 poäng efter lika många matcher.