Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärntrion lämnar LHC efter uttåget

Broc Little.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Marcus Högberg.Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Anssi Salmela.Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Efter två vinster på sex matcher i kvartsfinalserien mot Brynäs är Linköpings säsong över.

Nu har poängkungen Broc Little gjort sitt i klubben - och fler spelare kommer att lämna, enligt uppgifter till SportExpressen.

– Jag har inga kommentarer. Ärligt talat så är inget bestämt ännu och vi får se vad som händer. Jag kan inte säga något mer än det nu. Jag önskar jag kunde ge er mer, säger Broc Little.

Linköping imponerade stort i grundserien där de länge var med i kampen om seriesegern, men till slut fick nöja sig med fjärdeplats blott tre poäng efter seriesegrande Växjö Lakers. I slutspelet har Linköping dock inte alls fått det att stämma och efter sex matcher tvingas man nu till tidig semester.

Nu har flera spelare gjort sitt i klubben.

Poängkungen Broc Little har gjort sitt i Östergötland - efter tre säsonger går flyttlasset nu till Schweiz där han uppges vara nära HC Fribourg Gotterong, något MrMadhawk avslöjade för drygt tre veckor sedan.

– Jag har inga kommenterare. Ärligt talat så är inget bestämt ännu och vi får se vad som händer. Jag kan inte säga något mer än det nu. Jag önskar jag kunde ge er mer, säger Little efter matchen.

Flera spelare lämnar

Little är dock inte ensam om att lämna Linköping. Succémålvakten Marcus Högberg kommer med största sannolikhet att lämna för NHL då Ottawa Senators vill ha över honom till nästa säsong. Tredjemålvakten Erik Källgren, som varit utlånad till Oskarshamn, är klar för AIK i Hockeyallsvenskan.

Anssi Salmela vill tillbaka till KHL där de stora pengarna finns.

Marcel Müller kommer enligt uppgifter att återvända till sin förra klubb Krefeld som släppte Müller till Linköping bara för att frigöra pengar när det stod klart att de skulle missa slutspel. Jakob Lilja har intresse från andra SHL-klubbar och ska ta beslut efter säsongen. Forwarden Henrik Törnqvist är enligt Sportbladet klar för Karlskrona HK.

"Det är inte som jag tänkt mig"

Backen Gabriel Carlsson spelar i Linköping på lån från NHL, och där har man inte saken i egna händer. Vill Columbus Blue Jackets att Carlsson ska spela i Nordamerika nästa säsong så kommer han att göra det.

Drar du över till Nordamerika direkt nu?

– Det är inte helt hundra, de hör väl av sig framöver nu. Det blir väl eventuellt AHL-spel. De har lagt lite hintar men inget som är klart.

Men du åker gärna själv?

– Jaja, det vore kul att testa på att spela där borta och skulle inte tacka nej men det känns tungt nu att säsongen tagit slut här. Men samtidigt vore det kul att fortsätta en stund till också.

Övriga spelare som kan lämna är Anton Karlsson och Niklas Fogström som har utgående kontrakt. Jörgen Karterud, som hämtades in från Västervik under säsongen, har en osäker fortsättning i klubben.

JVM-succén hämtas från Hockeyallsvenskan

På plussidan har Linköping gjort klart med AIK:s Fredrik Karlström - något MrMadhawk avslöjade i slutet av januari. Enligt uppgifter är man även ute efter Jimmy Andersson, som i dagarna tackat nej till Karlskronas kontraktsförslag.

Vilmos Gallo och Niklas Persson har utgående kontrakt men uppgifter till SportExpressen gör gällande att de båda är aktuella för fortsättning i Linköping.

– Det är tomt just nu. Definitivt en av de värsta förlusterna jag varit med om. Det snurrar rätt mycket i huvudet just nu och det är svårt att sätta ord på känslorna och hur jag känner mig, säger Niklas Persson.

Det kan ha varit din sista match?

– Det är klart att det är en av tankarna som snurrar. Det är inte som jag tänkt mig och jag vill verkligen spela hockey nästa år men det är inget som är bestämt. Den känslan fanns efter slutsignalen men det är inte så här jag vill sluta.

Har du börjat prata med LHC om en fortsättning

– Ja, absolut. Det finns en pågående situation men mer än så kan jag inte säga och går inte att säga.

Är utlandet ett alternativ?

– Svårt att svara på. Jag har sagt att jag vill spela hockey ett år till, sen vart det blir får vi se. Just nu är det så men det finns alltid en risk att det var sista matchen när man är i den åldern man är i.

Linköping har inga målvakter, fem backar och sju forwards på kontrakt över nästa säsong.