Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnornas fina stöd till Tobias Forsberg

Foto: BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hockeyfamiljen sluter upp för Tobias Forsberg.

På lördag möts NHL-stjärnor och tidigare SHL-stjärnor i en välgörenhetsmatch för Leksandsprofilen.

– Vi är glada och enormt tacksamma över detta stöd, säger Tobias Forsbergs agent Michael Reander.

Det var i december förra året som Leksands Tobias Forsberg drabbades av en allvarlig nackskada i mötet med Almtuna – en skada som har gjort honom rullstolsburen och delvis förlamad.

Sedan dess har hockeysverige dess stått enat i stödet till 31-åringen. 

Forsbergs agent Michael Reander och brodern Johan Forsberg har startat en insamling till Tobias Forsbergs rehabiliteringsfond.

På lördag arrangeras också en välgörenhetsmatch, på initiativ av den tidigare Moraspelarna Jonas Westerling, mellan Moras och Leksands tidigare ikoner där alla pengar kommer att gå oavkortat till rehabiliteringsfond.

– ”Tobbe” har spelat i Leksand i många år och Mora och Leksand har alltid varit stora rivaler men en sådan här dag vill jag att vi gör en fin grej tillsammans, säger Westerling.

En av de första Jonas Westerling ringde var Mikael Simons och han klev direkt in och hjälpte till. En rad hockeyprofiler nappade på idén.

– Vi är alla hockeyspelare och har utövat den här sporten i princip varje dag sedan vi var små så man älskar sporten. Jag känner inte Tobias personligen men har mött honom på isen flera år. Och han är en personifierad krigare för Leksands IF, säger Westerling.

Mattias Ekholm spelar välgörenhetsmatch

– Jag har spelat mot honom, helt och gör detta hållet för att han är en deltagare i sporten. Vi håller ihop trots att vi har olika färger och är rivaler i vanliga fall, säger Michael Simons.

Bland profilerna som kommer att delta i matchen finns NHL-stjärnan Mattias Ekholm, Mats Lusth, Patrik Ross, Pelle Prestberg och Magnus Svensson.

– Det var helt självklart för mig att vara med när frågan kom. Ett fantastiskt initiativ som visar på hur hela hockeyfamiljen sluter upp för Tobias. Jag ser fram emot att träffa alla grabbar och se hyllningarna till Tobias, säger Magnus Svensson. 

Tobias Forsbergs agent Michael Reander:

– Ett fantastiskt initiativ av Jonas Westerling och Micke Simons. Stort också av alla spelare som ställer upp. Såklart är vi glada och enormt tacksamma över detta stöd, säger han. 

Matchen sänds på CMore med start klockan 14:45.