Stjärnorna i stort bråk: "Det är dumt och fegt"

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Brynäs Aaron Palushaj tvingas stå över kvällens CHL-möte med Adler Mannheim. Det efter att ha blivit tacklad bakifrån av Färjestads Ilari Melart i senaste SHL-omgången.

–  Min karriär hade kunnat vara över, säger han till Brynäs hemsida.

Matchuret slog precis över till full tid i matchen mellan Färjestad och Brynäs när Ilari Melart bryskt tacklade Brynäs stjärnforward Aaron Palushaj bakifrån. Efter tacklingen fick Melart dubbelt matchstraff efter att också ha kastat handskarna i situationen efter. Straffet utökades senare till en avstängning på tre matcher. 

Aaron Palushaj har inte lagt incidenten bakom sig. När Brynäs åker ner till Tyskland för att möta Adler Mannheim i Champions Hockey League får Palushaj stanna hemma. Stjärnan rehabar i stället sin mörbultade kropp i gymmet.

Palushaj: "Min karriär hade kunnat vara över"

 – Jag fattar inte varför han gjorde så där. Vi hade inte fightats något under matchen. Det var typ ett par sekunder kvar av den tredje perioden och jag stod vid sargen med ryggen ut mot isen, säger han till Brynäs hemsida och fortsätter:

– Då small det bara till. Jag såg aldrig honom komma heller. Fullständigt idiotiskt gjort. Det är tur att plexiglaset inte är av den stenhårda typen. Då hade min karriär kunnat vara över. Jag är en stor pojke och kan ta en smäll. Att man spelar fysiskt gillar jag men det där var bara jävla dumt och fegt.

Palushaj ska vara tillbaka till nästa omgång i SHL.

Kvällens match för Brynäs i Champions Hockey League är den första av två åttondelsfinaler.