Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnmålvakten är klar för Djurgården

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Efter flera turer har Djurgården nu löst sin målvaktssida för resten av säsongen.

Alexander Salak, som var på ingång redan förra veckan, är klar för klubben. 

Ända sedan Niklas Svedberg skadade sig så pass allvarligt att säsongen 21/22 gick i kras har Djurgården varit ute efter en burväktare som kan stötta upp Mantas Armalis. 

Förra veckan intensifierades jakten då Stockholmslaget enligt SVT:s uppgifter var överens med den tidigare SHL-målvakten Alexander Salak, som var på väg att lämna sin tjeckiska klubb Sparta Prag. 

Det visade sig dock att Salak inte hade en out-klausul i sitt kontrakt vilket försvårade affären, men SportExpressens reporter Johan Svensson skrev i Sillyrummet att parterna skulle kunna hitta en lösning bara Djurgården var villiga att betala den summa Sparta Prag krävde. 

Det verkar Djurgården ha gjort, för Salak är nu deras spelare.

Under onsdagen presenterades tjecken på klubbens officiella hemsida. Han har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med option för ytterligare ett år. 

– Vi är supernöjda med att ha fått till den här signaturen. Salak är en välmeriterad målvakt som hållit en hög klass i många år, och som har ett förflutet i både SHL och KHL. Med tanke på den osäkerhet som funnits sedan Niklas försvann i höstas känns det enormt tryggt med de tre målvakter som vi nu har, säger Djurgårdens tf sportchef K-G Stoppel, till klubbens hemsida.