Stjärnduon med på Leksands önskelista

Patrik Lundh
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Patrik Zackrisson
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Leksand rustar för spel i SHL.

Två rutinerade namn som finns med på önskelistan är Patrik ”Peppe” Lundh och Patrik Zachrisson.

– Jag har hört mig för om de vill vara kvar i sina respektive klubbar, säger sportchefen Thomas Johansson till Hockeypuls. 

Leksand är tillbaka i högsta serien och bygger nu ett lag för att etablera sig. Efter avancemanget stod det klart att sju spelare lämnar – och förra veckan presenterade klubben tre nyförvärv i form av Mattias Göransson, Sebastian Wännström och Daniel Olsson-Trkulja.

Men det finns fortfarande några luckor att fylla och Leksand har några etablerade spelare på radarn. Backen Jonas Ahnelöv, förra säsongen i Rögle, har pekats ut som ett tänkbart nyförvärv.


LÄS MER: Så här ser Leksands trupp ut just nu. 

Leksand intresserade av Zackrisson och Lundh

Nu bekräftar sportchefen Thomas Johansson att han även kollat läget med Tre Kronor-meriterade duon Patrik Zackrisson och Patrik Lundh.

– Jag har hört mig för om Patrik Zackrisson och Patrik ”Peppe” Lundh om de vill vara kvar i sina respektive klubbar. Allt handlar inte om pengar där utan deras familjer trivs bra där de är så det måste funka om det ska kunna bli aktuellt, säger han till Hockeypuls. 

Patrik Lundhs kontrakt med KHL-klubben Kunlun Red Star går ut och han har ett förflutet med Thomas Johansson i Djurgården.

– Jag har pejlat läget med ”Peppe” om hur tankarna går. Men det är nog inte så troligt att det blir Sverige för honom ännu. Men det beror på vad han får för utländska alternativ, säger Johansson.

Patrik Zackrisson, som har förflutet i bland annat Frölunda, Linköping, Rögle och Skellefteå, har kontrakt med KHL-klubben Dynamo Moskva även nästa säsong – men efter en något tyngre säsong produktionsmässigt (11 poäng på 38 matcher) kan han ändå vara aktuellt för en flytt.