Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luleås utklassning efter strömavbrottet

Arenan utrymdes.Foto: Läsarbild
Foto: C More
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Matchen sköt upp på grund av strömavbrott.

Sen körde Luleå över Växjö.

Viktor Fasth släppte in fem mål på 30 minuter och lämnade isen.

– Luleå är en maskin, säger experten Harald Lückner i C More efter 5-1-segern.

Uppladdningen inför torsdagens match i Coop Norrbotten arena var inte direkt händelsefattig.

Det började med att Växjös Brendan Shinnimin dök upp iförd en gul kycklingdräkt. En uppenbar passning till Luleåfansen, som förra säsongen kallade kanadensaren för ”Chicken Shinnimin” och pekade ut honom som en filmare.

Strax innan nedsläpp tvingades publiken i Luleå utrymma arenan på grund av ett strömavbrott och matchen mot Växjö Lakers sköts upp en halvtimme.

Händelsen påverkade inte serieledaren Luleå nämnvärt, för när matchen väl drog i gång påbörjade man omgående en uppvisning i målproduktion. I den tredje minuten utnyttjades gästernas slarviga byte och Konstantin Komarek kom helt fri med målvakten Viktor Fasth.

1-0, och Komareks första mål sen återkomsten, var ett faktum. Nils Lundkvist utökade sen ledningen i den tionde minuten och Petter Emanuelsson satte omgående 3-0.

Luleå körde över Växjö med 5-1

I den andra perioden fortsatte uppvisningen och när Arttu Ilomäki prickade in 5-0 fick gästernas målvakt Viktor Fasth, som hade släppt in fem mål på en halvtimme, nog och lämnade isen. Gästerna fick in en reducering i den sista perioden, genom Casey Bailey, men det blev inte mer spännande för det.

Serieledande Luleå kontrollerade händelserna från början till slut och vann matchen med 5-1.

– Vi gjorde en väldigt bra match och jag är framför allt nöjd med inledningen, säger Luleås Erik Gustafsson till C More.