Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan väljer krislaget i SHL – men kan bli kvar

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Marcus Hardegård vill till SHL med sitt Timrå IK. 

Lyckas klubben inte med den uppgiften kommer han att byta klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter flyttar stjärnbacken till Jönköping nästa säsong – om HV71 håller sig kvar i högstaserien. 

Marcus Hardegård, 24, har senaste två vintrarna varit en av Hockeyallsvenskans bästa backar och hade med största sannolikhet vunnit backarnas poängliga denna säsong, om han inte hade åkt på en långtidsskada som höll honom ur spel i nästan åtta veckor. 

Trots det registrerades Hardegård ändå för 25 poäng på 30 matcher vilket gav honom ett poängsnitt som var överlägset övriga försvarare i ligan. 

Framgången har gett eko i Hockeysverige och han har varit ett hett byte på spelarmarknaden. 

Vad SportExpressen erfar har ett SHL-lag nu säkrat hans tjänster för kommande säsong. 

Det rör sig om krislaget HV71, som just nu spelar negativt kval mot Brynäs för att hålla sig kvar i SHL. En viktig detalj i Hardegårds potentiella klubbyte då han endast kommer spela med Jönköpingslaget i den svenska högstaserien. 

Kan bli spel i Timrå IK ändå

Skulle HV71 ramla ned till Hockeyallsvenskan gäller inte avtalet enligt SportExpressens uppgifter, och Hardegård ska dessutom ha en klausul inbakad i kontraktet vilket innebär att han är Timrås spelare om laget lyckas avancera upp i seriesystemet. 

Marcus Hardegårds agent Erik Wallström har kontaktats, men han har avböjt att lämna en kommentar.

SportExpressen har försökt nå Timrås sportchef Kent Norberg och HV71:s dito Johan Hult utan framgång.