Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands stjärna tvingas bo i Norge

Highlights: Leksand-Linköping
Spencer Abbott spelade i Leksands rival Mora förra säsongen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Abbott har tidigare representerat Frölunda. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Brist på hotellrum.

Då kördes Leksands stjärnförvärv Spencer Abbott till Sjur Robert Nilsens föräldrahem – i Norge.

Nu kan han debutera utan att ha gjort en enda träning med laget.

– Det kommer vara konstigt. Jag har aldrig varit med om det förut, säger han till DT. 

Förra säsongen gjorde Spencer Abbott 36 poäng i SHL för Mora. För tre månader sen stod det klart att kanadensaren skrivit på för ärkerivalen Leksand.

Men än har han inte anslutit till sitt nya lag.

– Abbott kommer nästa vecka. Det blir intressant att se om han kan hjälpa oss en del också, sa tränaren Roger Melin förra veckan.

Nu har 31-åringen äntligen landat i Europa.

Men på grund av hotellbrist tvingades Leksand ta till en nödlösning och Abbott kördes till förre Leksandstränaren Sjur Robert Nilssons föräldrahem i Norge. Ett hus som för tillfället stod tomt.

– Jag väntade mig inte det. Det var en trevlig överraskning och jag är tacksam för att jag och min flickvän fick sova där. Det är tufft första nätterna att komma tillbaka från jetlag, säger Abbott till Dalarnas Tidningar. 

Kan debutera utan en enda träning

Forwarden är inte aktuell för spel i kvällens bortamatch mot Luleå med anledning av skattebestämmelser. Däremot skulle han kunna spela i helgens hemmamatch mot Djurgården.

Detta utan att ta gjort ett enda pass med laget.

– Vi har inte diskuterat det. Det är tränarens beslut. Jag försöker göra mig redo och ser fram emot att komma i form och spela med de här killarna. Men om några dagar är jag okej, säger han och avslutar:

– Det kommer vara konstigt. Jag har aldrig varit med om det förut, att komma direkt in i en matchtrupp och inte känna någon. Men det är en del av spelet. Det kommer inte påverka mig, jag kanske kommer vara jetlaggad men jag kommer göra mitt bästa om jag spelar.

 

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat

LÄS MER: Getingbetyg på alla SHL-lagens trupper (PREMIUM)