Stjärnan poserar i Frölundas nya tröja

Montén inför JVM: ”Svårt att ersätta Alex”
Foto: Klubbens bild / Frölunda HC
Foto: Klubbens bild / Frölunda HC

Frölunda HC har dumpat indianen och valt ett nytt klubbmärke, med inspiration från historiska klubbmärken.
Nu har klubben offentliggjort sin första tröja med det nya märket.

– Det känns roligt att vi har tagit tillbaka den gamla designidéen eftersom att den verkligen känns som vår egen, säger designern Efraim Larsson om den nya tröjan till Frölundas hemsida.

Frölunda HC presenterade under torsdagen sin nya matchtröja, en blinkning till historiska matchställ. I presentationen på sin Twitter skriver man: ”Vi är taggade!”

Något som kan hänledas till ”axeltaggarna”, som de själva kallar det, vilket man kunde se på matchtröjorna under 90-talet.

– Det känns roligt att vi har tagit tillbaka den gamla designidéen eftersom att den verkligen känns som vår egen. Med blinkningen till historian som finns i klubbmärket så kändes detta än mer naturligt, säger Efraim Larsson om den nya tröjan till hemsidan.

Bytte klubbmärke efter kritikstorm

I början av 2022 presenterade Frölunda ett nytt klubbmärke, som möttes av både kritik och anklagelser om plagiat. Det var nämligen slående likt logotypen för Frida Hansdotters varumärke. 

Ett stort slag för Frölunda som hade lagt över ett år på att producera klubbmärket och enligt egen uppgift haft en miljon kronor i budget för skapandet. Men det tog inte lång tid innan det blev klart att supportrarna skulle få vara med och välja nästa klubbmärke. 

Mitt under pågående SM-slutspelet kallade klubben till en extrainsatt årsstämma. Detta för att rösta om ett nytt klubbmärke. 

Det landade i designern Efraim Larssons förslag, som bland annat innehåller texten ”Frölunda Hockey Club” och den gamla ”VF”-loggan. Logotypen ska pryda damernas, herrarnas och de äldre akademilagens tröjor i höst.

Tv: Andrae om att vara kapten: ”Leder med exempel”.