Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan otröstlig efter uttåget: ”Gör så ont”

Mathias Bromé. Foto: Johan Svensson
Bromé på isen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

MORA/STOCKHOLM. SHL-äventyret är över för den här gången.

Moras Mathias Bromé är otröstlig efter uttåget.

– Det gör så jävla ont i hela kroppen. Det här är det värsta jag varit med om, säger han samtidigt som tårarna rinner.

Förutsättningarna inför kvällens match i Jalas arena var glasklara: Förlust och Mora skulle degraderas till hockeyallsvenskan.

Och det var just det som skedde.

Laget kom tillbaka från underläge två gånger om hemma mot Leksand, men det blev till slut förlust efter att gästernas August Berg avgjort i förlängning. Efter matchen kunde inte Moras Mathias Bromé hålla tillbaka tårarna.

– Hela Mora har blivit som min familj. Det här gör så jävla ont. Vi skulle bara fortsätta jobba och få ner puckarna djupt. Men det är så i förlängning, det är alltid en slumppuck som avgör. Det gör ont i hela kroppen, säger han.

Frågan är om Bromé följer med laget ner i hockeyallsvenskan. Efter succén i SHL (15 mål och 20 assist i grundserien) har det ryktats om en övergång till andra lag i SHL och till och med i NHL.

Mats Lusth vägrade prata med medier

Själv har han ingen aning om det här var sista matchen med gänget.

– Jag har ingen aning vad som händer. Jag har inte ens tänkt i de banorna, jag har gjort allt jag har kunnat för Mora och det här är det värsta jag varit med om, säger Mathias Bromé.

Moras tränare Mats Lusth var märkbart besviken efter nederlaget och vägrade prata med medier. vad som händer med Moraikonen är även det oklart.

Två dagar innan SHL-kvalet mot Leksand drog i gång nåddes han av chockbeskedet att Mora utnyttjat en klausul i hans kontrakt och sagt upp avtalet.

– Det är klart att jag är förvånad. Och lite ledsen. Mora betyder mycket för mig och jag älskar den här föreningen. Jag kommer dock att avsluta den här säsongen med värdighet, sa Lusth till Aftonbladet. 

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Mora IK – direkt i Messenger