Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan om hatet: ”Var lite besviken”

Aaron Palushaj. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Aaron Palushaj. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Aaron Palushajs övergång till Örebro blev ett hett samtalsämne under sommaren. 

Supportrar till Brynäs IF menade att stjärnspelaren lämnade för att tjäna mer pengar i Örebro - och visade öppet missnöje mot Palushaj på sociala medier.

– Jag var lite besviken på vad vissa supportrar skrev till mig men det fanns inget som riktigt sårade mig, säger Palushaj.

Med 45 poäng på 51 matcher, och flest poäng av samtliga spelare i SHL sett till spelet fem-mot-fem, den förra säsongen var Aaron Palushaj en av ligans främsta spelare och Brynäs viktigaste pjäs i offensiven. 

När kontraktet gick ut kom därför lagets supportrar att samla in pengar för att kunna behålla Palushaj i klubben även till årets säsong. Men så blev det inte.

I stället briserade en smärre nyhetsbomb över Gävle den femte juni när stjärnspelaren presenterades som klar för rivalen Örebro HK. En nyhet som inte heller togs emot med särskilt varma känslor från Brynäs supportrar.

– Det var många känslor som flög runt min flytt, särskilt i Gävle men det var ett beslut jag själv tog för att det var det bästa för mig hockeymässigt, säger Palushaj om den tiden. 

Läste du vad supportrarna skrev om dig?

– Jag läste det mesta, jag är en positiv kille och om supportrar är så arga över en flytt så betyder det att de har uppskattat vad jag gjort och tycker om mig så jag ser hellre att det är så än att ingen bryr sig att jag lämnar. 

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Örebro Hockey – direkt i Messenger 

 

Hatades på sociala medier: ”Lite besviken"”

På sociala medier flödade ord som "svikare" och svordomar i meningar om att Palushaj endast flyttade för miljonerna Örebro erbjudit. 

Hur påverkade det dig?

– Inga ord kom så djupt att det skadade mig känslomässigt för jag vet att när människor känner sig ledsna så kan de säga saker som de kanske inte menar, säger han och fortsätter:

– Jag var lite besviken på vad vissa supportrar skrev till mig men det fanns ändå inget som riktigt sårade mig.

Många menade att Örebro lockade med flera miljoner, och att det var därför du skrev på?

– Jag skulle säga att på en lista med tio punkter med anledningar till varför jag valde Örebro så skulle pengarna vara längst ned på den listan. Jag är i ett skede av min karriär där jag mår bättre än någonsin förut inom ishockeyn och jag kan inte hjälpa att folk säger så om pengar men jag vet varför jag valde att flytta.

Hur tror du att du kommer tas emot i Gävle när ni möter dem där?

– Jag hoppas de tar emot mig med öppna armar, jag har redan förlåtit alla som skrev något dumt till mig och gått vidare. Jag ser framemot den matchen väldigt mycket och det borde bli en väldigt rolig match.

 

MAGNUS NYSTRÖM: Till och med AIK:are tror att Djurgården tar guldet 

 

Palushaj säker på att Örebro når slutspel

Med sina många poäng förra året har Palushaj nu stora förväntningar på sig i Örebro där han kommer att vara lagets stora stjärna. 

Och 28-åringen ser framemot en ny utmaning, och är säker på att Örebro i vinter blir ett slutspelslag. 

– Jag är säker på det. Säsongen har inte ens börjat och alla står på noll poäng men våra chanser är goda och det känns som vi är på väg mot något bra. Jag vill hjälpa Örebro till att nå slutspel varje år, med start nu.