Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan nollades igen: ”Kan inte gömma sig”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

LEKSAND. Han var SHL:s mest värdefulle spelare i grundserien. I slutspelet har Marek Hrivík haft svårt att lyfta.

– Vi måste sätta chanserna, säger han.

På två matcher mot Örebro har Leksand gjort två mål. Stjärnforwarden Marek Hrivík har spelat fram till båda – men också varit inne på flera baklängesmål. Bland annat då Jonas Ahnelöv slog pucken rakt på Rodrigo Abols och Örebro kunde kontra in matchvinnande 2–1 i slutet av andra perioden.

– Det var en tuff match. Vi spelade bra och skapade chanser, men vi måste sätta dem om det ska göra någon skillnad. De gjorde ett mål på vårat misstag i slutet av andra perioden och det var det som kostade oss matchen.

Leksand illa ute mot Örebro i kvartsfinalen

Trots en forcering av Leksand i tredje perioden gick Örebro upp till 2–0 i matcher och läget är tufft psykologiskt för Hrivíks Leksand.

– Du måste ta det match för match och alltid gå för att vinna nästa match. Det är klart att vi tänker på det, att vi tittar på det och att vi lär från det. Imorgon är ny dag och på onsdag är det ny match, vi måste börja där.

Hur viktigt var det efter 1–6 i söndags att känna att ni ändå tävlade med Örebro på måndagen?

– Vi gör en mycket bättre match, vi sköt dubbelt så många skott som dem. Vi hade våra chanser men gjorde inte mål. I ett slutspel måste du göra det bästa av varje situation, det lyckades vi inte göra i kväll och det där 2–1-målet gjorde skillnaden.

Hrivik: ”De är fysiska och spelar bra”

Upplever du att du tas hårdare i slutspelet efter att du fått MVP-utmärkelsen?

– Ja, kanske lite. De har stora försvarare. De är fysiska och de spelar riktigt bra nu vilket gör det svårt att skapa ett riktigt bra offensivt spel – det är fakta man inte kan gömma undan.

– Men jag har hela tiden sagt att det kommer bli tuffa matcher. Om de spelar på det sättet måste du ta kampen och vara starkare. Jag tycker att jag tog kampen och hade ett par chanser i dag men de gick inte in.

– Det är slutspel nu, de har en stor försvarare, de använder honom, jag känner det. Då måste jag lägga in mitt jävlaranamma och vinna kampen oftare.

Har du något extra att plocka fram för att göra det?

– Jag skulle inte säga något extra. Varje puck är viktig att vinna. En kamp kan ändra en match, en kamp kan leda till ett mål. Just nu räknas varje puck för mig.