Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan förlorad för LIF – förhandlar med KHL-lag

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Leksand har hoppats.

Men det ser ut att vara kört.

SHL:s bästa spelare Marek Hrivik är i slutförhandlingar med en etablerad KHL-klubb och det är pengar Leksand inte kan matcha.

Nu är klubben på jakt efter en ersättare, enligt uppgifter till SportExpressen.

Marek Hrivik belönades nyligen med guldhjälmen som den främste spelaren i SHL. Han har varit enormt dominant under 52 omgångar och var starkt bidragande till att klubben tog en fin tredjeplats i tabellen.

Det har också funnits förhoppningar om att han ska stanna.

Men nu pekar precis allting på att det inte blir så.

Källor som SportExpressen pratat med säger nämligen att Hrivik är förlorad. Det är en KHL-klubb som lagt beslag på Hrivik. En ännu okänd KHL-klubb.

Det som är klart är att det handlar om en etablerad KHL-klubb, med stark ekonomi, som kunnat erbjuda Hrivik ett avtal han inte kommer kunna säga nej till.

De senaste uppgifterna är att ingenting är signerat, men att det väntas bli klart inom kort.

Marek Hrivik förhandlar med klubb i KHL

När SportExpressen träffade Thomas Johansson för ett par veckor sedan sa han:

– Vi kan inte konkurrera ekonomiskt. Det är sådana otroliga skillnader om han skulle erbjudas miljoner dollar borta i KHL. Vi är inte ens på den planhalvan, sa ”Tjomme”.

Nu har Hrivik fått ett sådant bud och det väntas han signera, om det inte redan är gjort. Det finns KHL-klubbar som velat ha Hrivik, som fått nej, med hänvisning till att han redan valt en annan KHL-klubb.

Leksand ska även ha fått informationen om att Hrivik väntas spela i KHL den kommande säsongen, om det blir spel i Europa.