Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stekheta Leksand tar sin femte raka seger

Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Slaget om topp sex-strecket. 

Då vände Leksand och vann mot Örebro på bortais med 2-1. 

Patrik Zachrisson blev stor matchhjälte när han avgjorde med tio minuter kvar. 

Inför lördagens drabbning skiljde det två poäng mellan Örebro och Leksand på varsin topp sex-strecket. 

Örebro inledde match klart bättre och redan efter sju minuter spräcktes nollan när 1–0 Robert Leino satte ledningsmålet, framspelad av Emil Larsson och Robin Kovacs.  

I mittperioden växlade LIF upp och hade bud på flera heta chanser. Matchen omvandlades sedan till en grinig sådan och stundtals doftade den slutspelskänsla med fysiskt spel – men andra perioden slutade mållöst. 

– Det är intensivt och tufft därute. Men nu gäller det att komma ut som ett bättre lag inför den tredje perioden. Vi måste vinna matchen, säger Patrik Zachrisson i C More. 

Går om Örebro

Och just att komma ut som ett bättre lag var det Leksand gjorde. 

Sju minuter in i den sista perioden kvitterade bortalaget genom Mattias Göransson och två minuter senare satte Patrik Zachrisson 2-1 och fullbordade vändningen. 

Örebro forcerade för ett kvitteringsmål men Leksand stod emot och åkte hem med samtliga poäng och säkrade dessutom femte raka vinsten. 

Segern innebar också att LIF går om Örebro i tabellen. Dalaklubben ligger på en sjätteplats vilket betyder en kvartsfinalplats.