Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Stefan Ridderwall stannar i Djurgården

Publicerad
New York Islanders har visat intresse för honom - och Timrå hade honom överst på sin önskelista.
Nu är det dock klart att Stefan Ridderwall stannar i Djurgården.
-Det var det bästa alternativet för mig, säger Ridderwall till klubbens hemsida.
Gustaf Wesslau lämnade Djurgården för spel i NHL.
Nu är det dock klart att Djurgården får behålla en av sina målvakter efter succésäsongen.
Trots att även New York Islander (som draftade honom 2006) var intresserade av att ta över 22-åringen är det nu klart att Stefan Ridderwall stannar i Djurgården i ytterligare en säsong.

Islanders intresserade

New York Islanders ville ha över Ridderwall redan i fjol men då hade målvakten ett gällande kontrakt med Djurgården. Efter Djurgårdens succésäsong gjorde NHL-laget ett nytt försök att få över Ridderwall som låg i förhandlingar med klubben men trots allt öppnade för att stanna i elitserien och stockholmslaget när Wesslau skrev kontrakt med Columbus.
- När Gustaf Wesslau skrev på för Columbus så öppnar sig dörren för mig att stanna kvar i Djurgården, sa 22-åringen till Dagbladet då.

"Mitt lag"

Nu är det alltså klart att han blir kvar i klubben.
- Djurgården är mitt lag. Det känns alltid rätt att spela här.
- Vi ser fram emot att låta honom ta nästa steg i utvecklingen här i Djurgården, säger klubbens sportchef Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.
Även Timrå var intresserade av Ridderwall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag