Foto: Per Larsson / Tt
 Foto: Per Larsson / Tt

Starkbaum tvingades lämna – av familjeskäl

Publicerad

GÄVLE. Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum tvingades lämna SHL-matchen mot Leksand efter en period – då klev SHL-debutanten Felix Sandström in och storspelade vid 4–1-segern i stället.

– Det var lite nervöst men väldigt kul att få chansen. Jag är oerhört glad att jag får vara med om det här, säger 17-åringen.

Det blev snabba ryck för juniormålvakten när han gick från backup till SHL-debutant i säsongens första hemmamatch.

Bernhard Starkbaum – som motat samtliga tolv skott i första perioden – fick i pausen veta att han omedelbart behövde lämna prestigematchen mot Leksand av familjeskäl.

– Det var bara att riva av sig prylarna och dra. Vi blir lite prövade mentalt, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Han hade inget annat val än att skicka in 17-åringen som var på väg att glömma klubban på vägen ut till sin debut:

– Nej den glömde jag med mening, ha, ha. Nä, jag kom på det halvvägs ut ur omklädningsrummet och fick springa och hämta klubban själv, berättar Sandström.

I ryggläge

TT: Du ser lite chockad ut?

– Nja, lite kanske. Jag hann inte tänka så mycket, försökte bara förbereda mig. Så lite nervöst var det men oerhört kul att få chansen.

Väl ute på isen tog SHL-debutanten för sig som han aldrig gjort annat än spelat med A-laget. I slutet av andra perioden blåste han Leksand på ett givet mål genom att – liggandes på rygg – slänga ut klubban på pucken som precis var på väg att glida in över mållinjen bakom honom.

– Ja den var skön! Och det var skönt att få en bra start. Det var bara att rulla runt och försöka lägga sig på pucken, säger Sandström lite försiktigt.

Ställde egen målvakt

Oscar Alsenfelt hade inte lika roligt några minuter senare då Brynäs drog i gång målskyttet efter en indianare av Leksandsbacken Kevin Kapstad som ställde Leksandsmålvakten helt.

För Brynäs blev matchen – trots slarv vid Leksands 1–2–reducering – ett kvitto på att man har en klart bättre defensiv än man visade under den svaga 0–4–förlusten mot Frölunda i premiären.

Nu stod utespelarna upp för både sina målvakter, men lyckades framför allt även vårda uppspelen bättre och på så vis sätta en bättre press på gästerna.

Vem som står i mål nästa match var oklart under torsdagskvällen men Brynäsbacken Niclas Andersén ser inga problem med att ha 17-åringen Sandström i mål då heller.

– Hans insats var helt otrolig! Han såg hur lugn ut som helst och lugnet smittade av sig på oss. Men vi har ju sett hans fina spel på försäsongen så det var ingen nyhet för oss.

TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag