Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlängde - och bjöd på ännu en storseger

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: (C) SIMONE SYVERSSON / (C) SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTUR

12–0 senast. 

När Färjestad tog emot Oskarshamn igen blev det en ny kross – men den här gången ”bara” med 5–1. 

Gustav Rydahl har gjort en stor succé den här säsongen och inför matchen mot Oskarshamn skrev han på ett nytt kontrakt, som innebar att han utökade sitt kontrakt från två återstående år i klubben – till tre. Rydahl kan dock lämna FBK under kontraktet för att spela i NHL, en dröm han inte har gett upp ännu. 

Men Rydahl kommer att stanna – i alla fall under nästa säsong. 

– Nej, så är det. Jag har redan nu bestämt att oavsett vad som kommer så spelar jag i Färjestad BK även nästa säsong. Det är av flera anledningar jag tagit det beslutet, säger han till klubbens hemsida, och fortsätter: 

– Först så känner jag en stor tacksamhet mot Färjestad som plockade hem mig och trodde på mig. Om man kan uttrycka sig så, så är det ett tack från min sida för förtroendet. Sen har jag mycket kvar att göra i min egen utveckling, både offensivt som defensivt, innan det blir tal om en eventuell flytt.

Oskarshamn krossades

Rydahl hade inför lördagens match gjort 19 poäng på 30 matcher, och när Oskarshamn gästade Karlstad utökade han den skörden. Rydahl assisterade Daniel Viksten som gjorde 3–0. 

Därefter fortsatte FBK att köra över motståndet. Efter två spelade perioder var ställningen 5–1 efter att Linus Arnesson gjort lagets femte mål efter 25 minuter spelade. 

Tyler Kelleher reducerade visserligen, men det hjälpte föga. FBK vann matchen med 5–1. 

När Färjestad mötte Oskarshamn på hemmaplan den senaste gången vann hemmalaget med hela 12–0, men Smålandsklubben slapp samma förnedring under lördagskvällen alltså.