Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stängs av tre matcher efter hårda tacklingen

Johan Harju Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Chay Genoway Foto: C More
Chay Genoway Foto: ROBERT NYHOLM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Johan Harju straffas efter tacklingen på Chay Genoway i semifinalen.

Luleå-spelaren, som inte blir kvar i klubben nästa säsong, stängs av tre matcher när SHL drar i gång och tvingas betala 21 250 kronor i böter.

Johan Harju och hans Luleå förlorade med 2-6 mot Frölunda i måndags och missade därmed chansen att spela final mot antingen Djurgården eller Färjestad. 

Johan Harju åkte dessutom på matchstraff när han skickade in Chay Genoway i sargen. Nu straffas Harju även i efterhand och disciplinnämnden pekar ut tre nyckelfaktorer bakom beslutet:

Huvudet på motspelaren drivs in i plexiglaset.

Tacklingen är våldsam.

Tacklingen innebar skaderisk.

Johan Harju lämnar Luleå

Johan Harju stängs av tre matcher och får betala 21 250 kronor i böter. Avstängningen gäller från 14 september till 19 september och då är det oklart om Harju är kvar i SHL.

Efter uttåget meddelade nämligen Luleå att 32-åringen inte kommer erbjudas något nytt kontrakt.

– Det är väldigt tråkigt, jag hade velat stanna och det känns bara så tråkigt. Jag hade det väl i tankarna då det inte hade hänt något, sen är ju hoppet det sista som överger en men tyvärr blev det inget. Det är tråkigt att inte få haka på Luleå nu när man börjat bygga något riktigt bra och är på väg framåt. Man hade velat vara med på den resan när man varit med på resan när vi krigat i åttondelsfinaler, sa han till SportExpressen efter att ha fått beskedet. 

Harju vet inte var hans karriär fortsätter.

– Jag har inte en aning, Luleå har varit mitt första och andra alternativ hela säsongen så agenten har sagt åt att vänta under säsongen tills vi fick besked från Luleå. Det får ta någon vecka här sen får vi se vad det finns för alternativ.