Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stänger inte dörren – för NHL-spelare i SHL

Elias Pettersson i Vancouver Canucks.
Foto: BILDBYRÅN

NHL-spelare i SHL till hösten?

Frågan har kommit upp på bordet, sedan det stod klart att NHL avser att fullfölja sin nuvarande säsong över sensommaren och in på hösten, och det i sin tur kommer med stor sannolikhet att leda till en klart senare NHL-start i höst.

Trots att SHL har tydligt reglerat att man inte ska ta in spelare på korttidskontrakt, så stänger man inte dörren.

– Vi har sagt att i juli kommer den frågan behandlas, säger Johan Hemlin, sportchef i SHL.

Hemlin påpekar att frågan inte kan diskuteras just nu med anledning av att NHL inte gjort klart hur man tänker spela, utan bara att man tänker fullfölja säsongen 2019/2020. 

– Det blir klubbdirektörerna som får diskutera den saken.

Men det är ingenting som kommer att dyka upp på er bolagsstämma den 23 juni?

– Nej, den frågan kommer att ligga längre fram. Troligtvis i juli. Sedan vet vi inte heller hur det ser ut för klubbarna. Vi har dels tydliga regler vad som gäller för korttidskontrakt och dessutom permitterar klubbar och ansöker om bidrag från tillväxtverket. Då vet inte jag hur väl det rimmar med att plocka in en massa NHL-spelare i trupperna, säger Johan Hemlin, som dock har respekt för att det finns olika parter som vill ha besked.

– Det har ringt agenter till mig och frågat, men vi har sagt att tidigt i juli så kommer det att diskuteras. Vi måste också veta vad NHL har för plan.