Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stal showen – efter mardrömsbeskedet

Foto: C More / C More
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Första matchen utan långtidsskadade Rasmus Rissanen. 

Då klev en back fram och frälste Örebro mot Leksand.
Nick Ebert blev segerregissör mot dalalaget med både mål och assist på kontot. Och snart kan han få välkomna en ny backkollega. 

– Vi får leta djupt för att hitta något bra, säger sportchefen Niklas Johansson till C More.

Tidigare under torsdagen, några timmar innan Örebro skulle drabba samman med Leksand, kom chockbeskedet för alla anhängare till Närkelaget: 

Rasmus Rissanen, den viktige finländaren som loggar näst mest istid i laget, hade åkt på en korsbandsskada efter matchen mot Brynäs. En dyster prognos följde, Rissanen förväntas vara ur spel i tre-fyra månader, och det lämnar givetvis en lucka i Örebros backuppsättning. 

– Beskedet kom runt 11-tiden, då fick jag reda på det. Det var inte kul. Det är en viktig kugge, uttryckte sportchefen Niklas Johansson till C More. 

Både tränaren Niklas Eriksson och just sportchefen Johansson var i C More också tydliga med att klubben söker efter en ersättare, men att marknaden för tillfället erbjuder få alternativ. 

– Men det har ramlat in en hel del namn, erkände Johansson och fortsatte:

– Den (marknaden) är ganska begränsad, men man får leta djupt för att hitta något bra. Ofta är det skadad gods den här tiden på året.

Johansson ville inte lämna något besked för när ett tillskott kan vara på plats. 

– Jag har ingen tidsprognos, det måste bli bra. 

Tio poäng på tio matcher 

Tills vidare får örebroarna förlita sig på det befintliga backstallet och mot Leksand räckte det gott och väl. 

Faktum är att just en back låg bakom segern: Nick Ebert. 

Den tidigare kritiserade försvararen, som anlände i ett icke önskat fysiskt skick i somras, har spelat upp sig allt eftersom och mot Leksand blev det både mål och assist. 

Först en framspelning till Robin Kovacs, hans tionde poäng på senaste tio matcherna, och sedan prickade Ebert själv in 2-0.

Det skulle visa sig bli segermålet. 

Leksand reducerade visserligen till 2-1 genom målkungen Max Veronneau, men dalalaget kom aldrig närmare än så. I stället kunde Joel Mustonen fastställa slutresultatet 3-1 med två minuter kvar av matchen. 

TV: Tidigare Örebrospelaren Mathias Bromé om nya livet