Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportsliga ledningen får sitta kvar i HV71

Foto: BILDBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

HV71 har genomfört en fiaskosäsong.

Men den sportsliga ledningen kommer att att sitta kvar på sina positioner – i alla fall till en ny styrelse är på plats till sommaren.

Nu börjar jobbet med att rekrytera en huvudtränare, samtidigt som Stephan ”Lillis” Lundh inte utesluter en framtid i klubben. 

– Om det inte går tillräckligt bra vill man göra det så bra som möjligt, säger HV-tränaren. 

Under måndagen kom Jönköpings-Posten med uppgifterna om att klubben hade kallat till ett krismöte och att möjligheten fanns att sportchefen Johan Hult och klubbchefen Agne Bengtsson skulle få lämna sina poster. 

Men så blir inte fallet. Både Hult och Bengtsson kommer få sitta kvar, och ska med hjälp av den tilltänkte nya ordförande Anders Wilander rekrytera en ny huvudtränare så snabbt som möjligt. 

– De har det uppdraget. Vi måste få klart med en ny huvudtränare. Det är prioritet ett i arbetet just nu, säger den avgående ordföranden Sten-Åke Karlsson. 

”Lillis” kan stanna

Stephan Lundh avslutade säsongen som tränare, och ordföranden utesluter inte att ”Lillis” kommer träna laget nästa säsong. 

– Vi får se hur det blir..., svarar han.  

När SportExpressen når Lundh under onsdagen mår han fortsatt dåligt över degraderingen, och har inget svar på vad han kommer göra nästa säsong. 

– Jag tänker ingenting på framtiden. Nu är det som det är. Jag vet faktiskt ingenting. 

Vill du vara kvar? 

– Man kan säga så här. Om det inte går tillräckligt bra vill man göra det så bra som möjligt, men jag har inte tänkt någonting. Jag får se...  Jag hade redan slutat förra året. Jag har mitt kontrakt som går ut. Mycket längre ser jag inte. Det är inte upp till mig. Jag har ingen aning faktiskt. Jag kommer ha ett samtal med Johan Hult, säger ”Lillis”. 

”Måste omstruktureras”

En ny styrelse kommer att tillträda den 17 juli. Sten-Åke Larsson menar att de kommer få ta ett nytt beslut om de har förtroende för den sportsliga ledningen. 

Samtidigt menar ordföranden att klubben måste göra en stor omstrukturering i samband med degraderingen till allsvenskan. 

– Resurserna förändras och vi måste anpassa oss på olika sätt. Det uppdraget har vi gett till vår klubbdirektör Agne Bengtsson. Men vi har förberett där, eftersom det här har lagat i luften det här. Men nu gäller det att sätta i gång en omfattande arbete, säger Karlsson