Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelaren stängs av – för sexistiskt påhopp

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Marek Hrivik straffas efter att ha uttryckt sig sexistiskt mot en Frölundaspelare. 

Nu väljer svenska hockeyförbundet att stänga av Hrivik. 

”Att använda ett sexistiskt kränkande uttrycksformer är inte accepterat inom svensk ishockey”, skriver disciplinnämnden. 

Under den andra perioden uppstod ett bråk mellan Mats Rosseli Olsen och en Leksandsspelare under matchen mellan Frölunda och Leksand i Strömstad Hockey Classic. När bråket upphörde skrek Marek Hrivik ”Fucking Pussy” till Rosseli Olsen. 

Spelarna i bråket fick 2+2 vardera för fighting medan Marek Hrivik fick matchstraff.

Disciplinnämnden stänger nu av Hrivik till och med den 27 augusti. 

”Har aldrig klagat”

”Jag vet att att sakerna jag sa under den senaste matchen inte är lämpliga men under min tioåriga hockeykarriär har jag hört den typen av snack många gånger. Samma saker har sagts till mig och jag har aldrig klagat”, säger Hrivik enligt ett uttalande. 

Disciplinnämnden motiverar avstängningen på följande sätt: 

”Att använda ett sexistiskt kränkande uttrycksformer är inte accepterat inom svensk ishockey och det åligger spelare att vara medveten om gällande regelverk. Marek Hrivik har genom sitt sätt att uttrycka sig gjort sig skyldig till en bestraffningsbar unsportsmanlike conduct. Förseelsen bör leda till en kortare avstängning.” 

Mats Rosseli Olsen kommenterade senare avstängningen på Twitter. 

”Jag tycker att det är lite hårt med två matchers avstängning för att kalla någon fegis. Vilket var det han menade. Det borde de som stänger av spelare också förstå känns det som”