Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvningsbomben – han är klar för SHL

JasFoto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Djurgården hintade under måndagsmorgonen om en värvning med ”MYCKET rutin” från NHL.

Tio minuter senare presenterade klubben spelaren.

Backen Jason Garrison, med över 500 NHL-matcher på meritlistan, är klar för klubben.

Djurgården bjuder på en riktig värvningsbomb.

Jason Garrison, som den här säsongen spelat 17 matcher för Edmonton Oilers, förstärker laget säsongen ut.

– Jason är en allsidig, erfaren back med ca 500 NHL-matcher som är väldigt professionell i sina förberedelser och noggrann i sina beslut på isen, i såväl offensiva som defensiva spelmoment. Trots sin storlek och tyngd har han en bra skridskoåkning, rörlighet och ett vårdat passningsspel. Dessa egenskaper kombinerat med ett bra slagskott har gjort att han under sina år i NHL nyttjats i både powerplay och boxplay, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Jason Garrison har 555 matcher i NHL

34-årige Garrison har en lång NHL-karriär bakom sig. På 555 matcher i ligan har han producerat 160 poäng (49 mål och 111 assist). Förra säsongen var han utsedd till assisterande kapten i Vegas Golden Knights men det blev bara 8 matcher i klubben och inför denna säsong anslöt han i stället till Edmonton Oilers. Han har dessförinnan även spelat i Tampa Bay Lightnings, Vancouver Canucks och Florida Panthers.

– Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag. Vår förhoppning är att acklimatiseringen till SHL ska gå fort och att Jason under slutdelen av säsongen blir en ledande spelare för oss såväl på isen som i omklädningsrummet, fortsätter Joakim.

Garrison kan debutera på lördag

Värvningen har gått fort skriver Djurgården på sin hemsida. Edmonton trejdade Garrison till Chicago dagen innan nyårsafton och Blackhawks skickade i sin tur ner honom till AHL. Efter att han inte dykt upp hos farmarlaget Rockford placerades han på ”unconditional waivers” och kontraktet med Chicago bröts.

Djurgården hoppas att Jason Garrison gör SHL-debut på lördag.

– De närmaste dagarna väntar en del pappersarbete såsom ansökan om arbetstillstånd till Migrationsverket och transferkort ansökan till internationella ishockeyförbundet. Målsättningen är att Jason flyger från Nordamerika på onsdag och landar i Sverige på torsdag. Han kommer inte att vara tillgänglig för spel på torsdag mot Skellefteå men om allt går som det ska så bör han kunna göra debut på lördag i samband med vår hemmamatch mot Linköping, avslutar sportchefen.

 

https://twitter.com/DIFHockeyse/status/1082191777044549632

 

https://twitter.com/DIFHockeyse/status/1082196237653295104