Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Spelare åker runt och kallar en för särbarn"

Linus Söderström efter guldet
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Linus Söderström var en av de viktigaste kuggarna när HV 71 bärgade sitt femte SM-guld i historien.

Efter segern var han lyrisk - inte minst eftersom han menar att han har blivit häcklad av flera Brynässpelare under finalserien.

– Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för särbarn och trakasserar en och sånt, säger han.

HV 71:s guldmålvakt Linus Söderström diagnostiserades med adhd och asperger som sjuåring. Söderström har vid flera tillfällen berättat om sin kamp utanför isen.

– Jag har hört många som säger att om man har adhd eller aspergers så har man en sjukdom. Ett steg i rätt riktning för samhället är att i stället börja se det som en särbegåvning. Jag har varit väldigt mobbad av vissa lagkamrater. Man mår verkligen uruselt, sa han till C More i mitten av april.

Söderström: "De kallar en särbarn och sånt"

Att han pratat om sina diagnoser har enligt Söderström inte undgått Brynässpelarna. Direkt efter att Simon Önerud slagit in det avgörande 2-1-målet så berättade Söderström om hur Brynässpelarna häcklat honom under finalserien.

– Jag kan inte, jag är så glad. Blackout. Det är blackout. Det är det bästa jag varit med om. Det är så skönt att göra det mot Brynäs som har spelare som åker runt och kallar en för särbarn och trakasserar en och sånt, säger han.

– Men jag måste fokusera på mitt. De har hållit på så hela slutspelet, det är bara att fokusera på mitt.

"Man måste ha respekt"

Söderström utvecklar vidare att han känner att Brynässpelarna gick över gränsen när de hånade honom för hans diagnoser.

– Jag tycker att man ska ha lite mer respekt i den här sporten. Trashtalka, håll på med mig, var i mitt ansikte, dräm till mig - men det här var lite över gränsen. För det handlar inte bara om mig utan det handlar om alla andra. Så jag hoppas att de tänker lite framöver. För även om jag inte tar åt mig så har jag varit utsatt och vet hur det kan vara för andra. Så man måste ha respekt i sporten och inte säga såna här saker.