Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar själv: Får sparken av Brynäs

Peter Andersson.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Brynäs förlorade sista grundseriematchen mot Oskarshamn på påskafton.
Foto: STEFAN JERREVÅNG /TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Andersson.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Brynäs sparkar sin tränare.

Peter Andersson får lämna laget inför kvalet mot HV71, vilket Aftonbladet var först med att berätta om.

Tränaren bekräftar för SportExpressen att ordföranden Jürgen Lorenz gett beskedet.

– Ja, det stämmer. Han har givit beskedet nu. Han ringde för ett par minuter sen, säger Peter Andersson på lördagskvällen.

Efter förlusten mot Färjestad i torsdags tvingades Brynäs rikta in sig på kvalspel mot HV71. Därefter avslutade laget sitt SHL-spel med ytterligare en förlust mot Oskarshamn under lördagen och nu får de svaga resultaten konsekvenser.

Peter Andersson och Viktor Stråhle får sparken och Andersson bekräftar nyheten för SportExpressen.

– Ja, det stämmer. Han (ordföranden Jürgen Lorenz) har givit beskedet nu. Han ringde för ett par minuter sen, säger Peter Andersson på bussen hem från Oskarshamn.

Vad sa han?

– Han berättade att det var jättetråkigt att behöva ge beskedet. Sen var det väl inte så mycket mer. Han sa att resultaten inte har funnits där.

Peter Andersson får sparken av Brynäs

Varför sa de inte detta innan ni reste ner till Oskarshamn?

– Det kan man verkligen fundera på. Det hade kanske kunnat skötas tidigare.

Så ni fick det ute på E4:an i en buss med hela laget?

– Ja, så blev det. Men vi är väl hemma snart.

Vad känner du?

– Man blir väl lite, ja vad ska man säga. Man är medveten om branschen. Fungerar det inte, så kan det hända. Nu hände det mig, eller oss. Mig och Viktor Stråhle. Det är som det är. Det är tråkigt.

Nils Ekman kan ersätta

Peter Andersson säger att det bara är han och den assisterande tränaren Viktor Stråhle som tvingas lämna. 

Aftonbladet skriver att en duo med de två tidigare NHL-spelarna Nils Ekman och Josef Boumedienne är förstavalet för att ta över Brynäs inför kvalet.

– Jag har egentligen inget att säga om den situationen. Jag känner mig lite obekväm i att sitta här i tv och prata om det, säger Nils Ekman till SVT om uppgifterna under kvällen.

– Jag är inte så villig att kommentera det här.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv, som lämnar efter säsongen, visste själv inte om att Peter Andersson skulle få lämna klubben.

– Jag ska ju sluta så det är väl inte så konstigt att jag inte får veta något, säger han. 

Sparkat flera tränare senaste åren

Brynäs har tidigare gjort sig av med sin huvudtränare i förtid tre år i rad. 2017 fick Roger Melin gå efter endast åtta matcher.

I november 2018 fick Tommy Sjödin och hans assisterande tränare Janne Larsson gå.

Magnus Sundquist kom till Brynäs inför säsongen 2018/19 som assisterande tränare till Tommy Sjödin. Sundquist tog över ansvaret när Sjödin fick sparken. Brynäs förlängde med Sundquist under 2019 med ett treårskontrakt (2+1), Men han fick gå efter 30 matcher:

Gefle Dagblad publicerade under söndagen ett utskick från Brynäs till klubbens partners – där klubben bekräftar att Andersson får lämna sitt uppdrag. 

– Peter har gjort allt i sin makt och lagt ner sin själ i det här jobbet men de sportsliga resultaten har inte alls gått som vi förväntat oss den här säsongen. Vi kliver in i ett kval om några dagar och känner att vi behöver en förändring på ledarsidan, skriver Brynäs. 

Klubben bekräftar även att Viktor Stråhle får lämna föreningen och att Brynäs jobbar på en ny tränarlösning under söndagen.

SportExpressen söker Nils Ekman, Jürgen Lorenz och Michael Campese.