Leif Carlsson tvingades bort från Färjestad efter säsongen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNLeif Carlsson tvingades bort från Färjestad efter säsongen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leif Carlsson tvingades bort från Färjestad efter säsongen.  Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: RONNY JOHANNESSONFoto: RONNY JOHANNESSON
 Foto: RONNY JOHANNESSON

Sparkades plötsligt – bryter nu tystnaden

Publicerad

Leif Carlsson fick sparken av FBK efter fiaskot i SHL-slutspelet.

Nu har 52-åringen brutit tystnaden om avskedet. 

– Självklart blev jag förvånad och besviken av beskedet när Stefan Larsson (FBK:s vd) ringde, säger Carlsson till NWT.  

I mars kom beskedet från vd:n Stefan Larsson. Efter uttåget i  kvartsfinalen mot blivande mästarna HV 71 i fyra raka förluster skulle tränaren Leif Carlsson få sparken. 

– I dialog med Leif har vi kommit fram till att en förändring behövs och att Leif därmed lämnar Färjestad BK, skrev Stefan Larsson på Färjestads hemsida. 

"Förvånad och besviken"

Sedan avskedet från FBK har Carlsson hållit en låg profil. Nu har veteranen, som tränat Färjestad fram till två SM-guld, talat ut om hur han såg på beslutet att sparka honom. 

– Självklart blev jag förvånad och besviken av beskedet när Stefan Larsson (FBK:s vd) ringde. Jag blev överraskad. Man brukar ju höra lite snack i kulisserna men jag hade inte fått någon förvarning om att jag skulle få gå hem och det får jag leva med, säger Carlsson till NWT. 

– Det är klart att det var en jobbig tid efter beskedet. Jag bor kvar i Karlstad men är inte en sådan som gömmer sig. Jag har träffat mycket folk och fått förklara. Jag har ju en lång historik, 23 år som spelare och ledare i FBK. Det tog sin tid att bearbeta det. Jag har ju haft 23 roliga och härliga år här och nu är det inget mer FBK. Men jag kommer att vara kvar i Karlstad och har ett jättestort hjärta för Färjestad.

"Har bäst kontakter där"

Carlsson har dock inte gett upp karriären som hockeytränare. Hans nuvarande plan är att försöka hitta nästa uppdrag i Tyskland, där han gjorde en sejour som proffs. 

– Det är där jag har bäst kontakter. Jag har anmält mitt intresse ute i Europa under sommaren men just nu finns det inget ledigt tränarjobb.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag