Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkades av FBK – i dag sänkte han dem

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Linköping tog en viktig seger mot Färjestad.

Då var Alexander Johansson en av målskyttarna mot sitt gamla lag.

– Det var ett viktigt mål, säger Johansson i C More.

Jakob Forsbacka-Karlsson styrde in en puck på volley i mitten av den första perioden men det skulle bli Linköpings match i Saab arena.

I den andra perioden vände hemmalaget när Niko Ojamäki prickade in kvitteringen och Alexander Johansson satte 2-1 på ett friläge.

Johansson fick därmed lite revansch på Färjestad som gav honom sparken efter slutspelet 2019 trots att han varit lagkapten i klubben.

Alexander Johansson målskytt mot Färjestad

– Vi har fått kämpa hårt den här matchen, så det var ett viktigt mål, säger Johansson i C More i den andra periodpausen.

– Vi har fått några powerplay och långa anfall, sen har vi varit starka framför egen kasse där vi tar bort klubbor och returer. Men vi måste ha större vilja att spela framåt i tredje för att vinna.

”Har inte riktigt skärpan”

Olle Lycksell skapade lite spänning när han reducerade med fyra minuter kvar av matchen men Linköping vann med 3-2 och tog tre viktiga poäng i botten av tabellen.

– Vi har gått bra en längre tid. I dag har vi inte riktigt skärpan, konstaterar Färjestads tränare Johan Pennerborn i C More efter matchen.

– Grabbarna gjorde ändå allt de kan. Det är mycket kamp där ute. Vi försöker och vi kommer fortsätta.