Foto: Simon Eliasson
 Foto: Simon Eliasson

Sparkad Goren kan tänka sig Linköping

Publicerad

Den kanadensiske forwarden Lee Goren, 34, tvingas bort från Pelicans i Finland.

Men öppnar för en återkomst i elitserien och kan tänka sig Linköping.

– Vill Linköping ha mig spelar jag gärna där. Att komma tillbaka till Sverige är mitt förstaval, säger Goren till Corren.

Lee Goren har fått besked om att han inte längre är önskvärd i det finska bottenlaget Pelicans. Trots att han gjort 12 poäng (4 mål, 8 assist) på 13 matcher i FM-ligan.

Vann SM-guld med Färjestad

Goren, som tog SM-silver med Skellefteå i fjol och som vunnit SM-guld med Färjestad, siktar nu på att återvända till elitserien.

Linköpingstidningen Corren har kollat med Lee Goren om han kan tänka sig att spela för LHC, som blivit av med Andreas Jämtin till HV 71 och som har en plats öppen för en icke-EU-spelare.

Goren kan mycket väl tänka sig Linköping.

– Ett bra lag och en bra organisation, säger han till tidningen.

Måste först bli utköpt

LHC har så här långt ingen kontakt med Goren, som först måste bli utköpt från sitt kontrakt med Pelicans.

I elitserien är det bara Linköping och Timrå som har en ledig plats för en nordamerikansk plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag