Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sondell uppges klar för SHL-återkomst

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Daniel Sondell uppges klar för Luleå
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/EQ IMAGES IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Ronny Johannesson

Luleå Hockey har gjort klart med en stjärnvärvning.

Den poängstarke backen Daniel Sondell är enligt uppgifter till NSD.se klar för klubben.

Sondell kommer att presenteras när backstjärnans nuvarande klubb Red Bull Salzburg spelat klart i det österrikiska slutspelet.

Tidigare i dag presenterade Luleå Hockey fyra nya spelare, där stjärncentern Niklas Olausson var det stora namnet. 

Olausson återvänder till Luleå efter två år i Schweiz och ett i Finland. 

– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka i Luleå Hockey igen. När jag kom till Luleå första gången så var det lite av en nystart för föreningen med ny sportslig ledning och det känns lite som samma sak nu igen, sa Olausson tidigare i dag till klubbens hemsida.

Luleå presenterade på samma presskonferens att man skrivit kontrakt med tre juniorer från de egna leden. Viktor Grahn, Kim Johansson och Axel Levander får samtliga en chans i SHL nästa säsong.

Har gjort klart med poängstark backstjärna

Den norrbottniska klubben ligger inte på latsidan i sitt lagbygge och bara timmar efter att klubben presenterade kvartetten så avslöjar nu Norrländska Socialdemokraten att laget gjort klart med en riktig prestigevärvning.

Daniel Sondell återvänder till Sverige och SHL efter tre år i Schweiz och Österrike.

– Jag går inte ut med några namn i det här läget, utan jag nöjer mig med att släppa att vi har en back klar och att han kommer presenteras så fort han har spelat klart, säger Stefan "Skuggan" Nilsson till NSD.

Luleå blir 33-åringens femte SHL-klubb. Han har tidigare återfunnits i Skellefteå AIK, Rögle BK, Modo Hockey samt Örebro HK.