Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som att de inte tror på det – de är en slagpåse”

Nicklas Rahm.
Foto: C More
Sanny Lindström.
Foto: C More

Ett HV71 i kris tar emot Leksand i SHL. 

Då ifrågasätts tränare Nicklas Rahm av C Mores Sanny Lindström.  

– Det är ju inte ens som att han tror på det själv, säger Lindström.

HV71 är ett av SHL:s formsvagaste lag och befinner sig för närvarande på en tolfte plats med 27 poäng, samma poäng som Linköping på playout-plats.  

Inför torsdagens möte Leksand mot väcks frågtecken kring tränare Nicklas Rahm och hans roll.

– Han har det tuffaste jobbet i SHL. HV71 är ett maskineri där man förväntas vara ett topplag. Det kanske är så att man har haft en skev självbild men jag tyckte att inför den här säsongen hade man ett bra lag, säger Sanny Lindström i C More. 

Kritiken mot Rahm i C More

Han tycker att Rahm är fel ute när han säger sig vara nöjd med prestationen i förlusten mot Leksand senast. 

– Det jag är förvånad över är: Han är tränare för HV71 han är inte tränare för HC Dalen i hockeyettan. Han är tränare för HV71 och man möter Leksand och han tycker att man gör en bra match och energin finns där, men man gör ingen bra match. 

Han fortsätter:

– Jag vet att han försöker hålla en positiv attityd utåt.  Men det låter ju som att han inte ens tror på det själv. Man är HV71, stora mäktiga HV71 man måste ta den rollen. Nu är man en struken slagpåse, säger Lindström. 

För att vända trenden tog HV tidigare i vintras in den förre huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh i båset, ett beslut som ifrågasätts av Petter Rönnqvist i studion. 

– Att sätta honom som någon sorts senior advisor till Rahm, det underminerar Nicklas Rahms roll, säger han.