Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smällen: Tvingas betala sju miljoner

Örebro tog tre tunga poäng mot Leksand.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Örebro HK blir av med över sju miljoner kronor.

SHL-klubben tvingas betala tillbaka allt permitteringsstöd som man fick från regeringen 2020.

– Det kommer drabba oss, men utan att säga för mycket så kommer vi att klara det också, säger Örebros vd Mikael Johansson till Nerikes Allehanda.

När publiken inte kunde komma till arenorna blödde SHL-klubbarna ekonomiskt men för att dra ner på kostnaderna permitterade klubbarna sina spelare.

Nu måste dock Örebro betala tillbaka 7 073 603 kronor, rapporterar Aftonbladet. Detta eftersom Tillväxtverket menar att klubben har kommit med felaktiga uppgifter i sin ansökan. Enligt Tillväxtverket beror inte klubbens ekonomiska problem på pandemin.

Klubbens vd Mikael Johansson menar att man inte gjort något fel när man sökt stödet.

– Efter att det här kom ut har jag sett att det förekommit en massa spekulationer på nätet om att vi skulle ha gjort något fel. Men det kan jag säga: Vi har inte på något sätt gjort något ohederligt eller försökt fuska, säger Johansson till NA

Örebro tvingas betala sju miljoner

Johansson fortsätter:

– De som tror det har hundra procent fel. Vi har gjort precis som övriga klubbar i SHL och allsvenskan och hockeyettan och i andra idrotter och i andra sektorer.

Beskedet blir ett hårt slag för Örebro, om man inte får igenom sin överklagan.

– Det kommer drabba oss, men utan att säga för mycket så kommer vi att klara det också. Men det är klart som tusan att det inte är positivt för utvecklingen. Vi har hållit på att bygga upp ekonomin sedan vi hade det rätt så tufft för några år sedan, och vi behöver de här pengarna för att fortsätta investera i verksamheten, säger Mikael Johansson till NA.

I oktober meddelade Tillväxtverket att man kommer kräva tillbaka 2,9 miljoner kronor från Leksand. Leksand har överklagat beslutet.

Se höjdpunkter från Brynäs-Örebro

Greg Scott matchhjälte – klev fram och avgjorde.