Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Slog till – efter 163 (!) matcher

Publicerad

I sin 163:e SHL-match slog han till – och fick hela Hovet att jubla fanatiskt.

Med ett kalasavslut från blålinjen lyckades till slut Alexander Urbom göra mål i SHL i Djurgårdens 5–2-seger mot HV 71.

– Det är mäktigt. Farsan var nog jävligt nöjd på läktaren, säger Alexander Urbom.

Det tog sin tid, närmare bestämt 163 matcher, men till slut lyckades Alexander Urbom hitta nätmaskorna för första gången i SHL.

I början av tredje perioden i mötet med HV 71 slog han till. Som en blixt från en klar himmel sköt Urbom från blålinjen – raka vägen in i mål.

– Det var skönt, det var på tiden. Det är inte ofta det händer, säger Urbom. 

– Men det är nog andra som tänker på det där mer. Jag har min roll och gör den, men sedan är det klart att man vill bidra med något mål per säsong. Det blir som en bonus, inför våra grymma fans. 

Alexander Urboms första mål för DIF

Chanser har han dock haft tidigare under SHL-karriären. Inte minst under sin säsong i alltid målglada Skellefteå.

– Jag har skapat en del chanser, absolut.

Noterbart i sammanhanget är att Urbom på 34 matcher i NHL gjort tre mål. Lättare att göra mål i NHL helt enkelt?

– Ja, det verkar ju så. För mig i alla fall. 

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 

 

Bourque tillbaka – efter två månader

Målet innebar 4–1 till Djurgården – som till slut kom att vinna med övertygande 5–2. 

Ett annat glädjeämne i Djurgården var att Rene Bourque äntligen gjorde comeback efter två månaders SHL-frånvaro på grund av skada, OS-spel med Kanada och sonens sjukdom.

– Det känns skönt att vara tillbaka. Jag har saknat grabbarna i laget och fansen på läktarna. Det känns bra att komma in i det igen och även få en match på lördag innan slutspelet tar vid. Jag ser fram emot det, säger han.

Vad säger du om din form i dagsläget?

– Jag känner mig bra. Jag har inte var på is så mycket under de senaste två veckorna med tanke på det som hände och var lite trött i tredje, men det var skönt att få komma in i spelrytmen igen och spela med mina kedjekamrater.  

I och med 5–2-segern befäster Djurgården därmed sin andraplats i tabellen inför den sista avgörande omgången med två poäng tillgodo till trean Frölunda.

HV 71 har fortfarande en teoretisk möjlighet att ta sig till topp sex, även om chanserna inte kan ses som särskilt stora.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag