Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Slipper straff - efter den blodiga smällen

Publicerad
Uppdaterad
Brynäs var vansinniga efter att forwarden Sebastian Lauritzen tvingats lämna matchen mot Djurgården med en hjärnskakning efter en ful smäll från Marcus Ragnarsson.
Nu är det klart att Djurgårdsveteranen slipper vidare straff än de två minuter han fick under matchen.
- Vi har tittat på situationen och bedömer att det inte är något att ta vidare, säger domarbasen Peter Andersson till HockeyExpressen.se.
Sebastian Lauritzen fick lämna isen blödande från ansiktet efter att ha fått Marcus Ragnarssons klubba uppkörd i ansiktet.
Lauritzen tvingades bryta matchen efter att man konstaterat att han drabbats av en hjärnskakning i samband med smällen som gav Ragnarssons två minuters utvisning.

Var vansinniga

Efter matchen var Brynäs vansinniga på domarteamet Sören Persson och Morgan Johansson som först höll på att missa situationen men efter överläggning valde att visa ut Ragnarsson i två minuter för roughing.
- Jag är besviken att det inte blir ett större straff för smällen på Lauritzen. Han har en hjänskakning och det får man ju inte utan kraftigt våld om det är en armbåge eller en klubba. Men ingen av dem ser det. Det ska vara en femminutare, sa Brynäs-tränaren Niklas Czarnecki som efter matchen funderade på att anmäla Ragnarsson.
- Domarna brukar ju också se händelserna efteråt... Disciplinnämnden och hela faderullan.

Ärendet granskades

Under torsdagen granskades ärendet av domarbasen Peter Andersson och tävlingschefen Mikael Lundström.
- Vi har tittat på situationen och bedömer att det inte är något att ta vidare, säger domarbasen Peter Andersson till HockeyExpressen.se.
 En bedömning som Brynäs inte håller med om.
- Vi tycker att det är fel, det kan jag säga. Men vi kommer inte att anmäla eller något, säger Niklas Czarnecki.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag