Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Slaktade Frölunda – det säger en hel del”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Kvartsfinalen mot rivalen Luleå tvingades till sju matcher.

Men där var Skellefteå starkare och tog sig vidare till semifinal – mot ett Rögle som blev klart redan för en vecka sedan.

– De slaktade Frölunda. Det säger en hel del. Vi är förberedda på en väldigt tuff motståndare, säger Skellefteåtränare Stefan Hedlund.

Under tisdagen spelades match sju i ”slaget om norr”-kvartsfinalen i Skellefteå.

Och det var hemmalaget Skellefteå som till slut slog ut Luleå.

– Det har varit en väldigt jämn och tuff matchserie, mycket fram och tillbaka. Det är otroligt skönt att stå här som vinnare, säger Rickard Hugg, som blev målskytt i den avgörande matchen.

Sitt tredje mål i slutspelet.

– Det har känts bra, det är kul att få bidra med lite mål och jag tycker att jag har spelat bra de här matcherna, säger han.

Sju matcher kamp, hur mår kroppen?

– Den mår bra, vi har tränat hela sommaren för att vara redo för det här så den mår bra, men samtidigt känner man att vi har spelat sju matcher, men vi är tränade för det här.

Samtidigt som de kämpat in i det sista avslutades de tre andra kvartsfinalerna för redan en vecka sedan.

Rögle slog ut Frölunda i fyra raka matcher.

– De är bra. De hamnade högt upp i serien av en anledning. Och sen slaktade de Frölunda. Det säger en hel del. Vi är förberedda på en väldigt tuff motståndare.

En helt annan hockey: ”Det roligaste”

Från att möta ett defensivt fokuserat Luleå kommer det förändras helt till semifinalen.

– Rögle är ett helt annat lag än Luleå, mer spelande hockey... nu ska vi inte ta ifrån Luleå något för de gör det riktigt bra med den hockeyn de spelar och de tar det till sju matcher. Men det kommer bli en helt annan serie mot Rögle med två lag som verkligen vill spela pucken och spela ett offensivt spel, vi ska se till att vara redo, säger Hugg.

Han får medhåll från sin tränare Stefan Hedlund:

– Det känns som det kommer bli en rolig matchserie. Det är ett lag som spelar en offensiv hockey. Det kan bli en jättespännande matchserie, med hög kvalitet på hockeyn, säger han.

Matchserien inleds med dubbelmöte fredag och lördag i Skåne innan serien vänder upp till Skellefteå på måndag.

Behöver ni vinna en av de två första i Ängelholm?

– Ja, men det tycker jag verkligen. Det är en nyckel att vi kan plocka med oss en minst en vinst hem från de två matcherna i Ängelholm, säger Hedlund.

Vad blir nyckeln för att besegra Rögle?

– Att vi kan hålla oss till vårt spelsystem, vi gick ifrån det stundtals i vissa matcher här. Match fem mot Luleå till exempel, det höll på att kosta oss matchserien. Vi vill spela den hockeyn vi ska spela, med forwards och backar inblandade åt båda hållen, tror Rickard Hugg.