Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skyttekungens succé – efter förlängningen

Här förlänger Michael Lindqvist sitt kontrakt på isen. Foto: C More
Michael Lindqvist. Foto: C More

Skyttekungen Michael Lindqvist förlängde med två nya år inför nedsläpp mot Mora. 

I matchen blev Lindqvist hjälte med två mål.

– Jag trivs fantastiskt bra i staden, med klubben, ledning… ja, allt som finns omkring Färjestad, säger Lindqvist.

Färjestad säkrade upp ytterligare en nyckelspelare efter att Joakim Nygård förlängt sitt avtal tidigare i veckan. Inför hemmamatchen mot Mora förkunnade klubben en glad nyhet till supportrarna:

Skyttekungen Michael Lindqvist, som kom tillbaka från ett misslyckat NHL-äventyr tidigare under säsongen, hade förlängt sitt avtal med ytterligare två år.

Michael Lindqvist förlänger med Färjestad

– Jag ville bara komma hem och lira och känna glädjen igen. Efter ett tag så växte det fram i mig att det är här jag vill vara kvar, helt enkelt. Jag trivs fantastiskt bra i staden, med klubben, ledning… ja, allt som finns omkring Färjestad. Ett lätt beslut när det väl kom till att bestämma sig, sa Lindqvist på klubbens hemsida inför matchen:

På sina 19 matcher under säsongen har 24-årige Lindqvist mäktat med nio mål och fem assist.

I matchen mot Mora blev det ytterligare två mål. Michael Lindqvist blev matchhjälte när Färjestad vann med 3-2 – där Lindqvist satte dit det avgörande.

– Skönt att vinna. Jag tycker Mora gör det bra, jag tycker vi gör det bra som reder ut det. Det är två riktigt bra grejer med kontrakt och två mål, så det är sjukt kul, säger Lindqvist i C More.

Tack vare segern hoppar Färjestad upp på andraplats i en otroligt tajt tabell där det bara skiljer tre poäng mellan ettan och fyran, och bara tio poäng mellan ettan och tian. 

Nu väntar landslagsuppehåll och dit skickar Färjestad tre spelare i form av Michael Lindqvist, Joakim Nygård och Linus Johansson.

https://twitter.com/farjestad_bk/status/1091701870173868033

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!