Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Skulle hellre sluta än att spela i Mora”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM. Det blir ett Daladerby i repris.

Leksand vann playoffmatcherna mot AIK med 2-0. 

Där med ställs de mot Mora i direktkvalet till SHL – i år igen.

– Jag skulle hellre sluta än att spela i Mora. Nu ska vi se till att plocka dem på andra sidan pölen, säger Marcus Karlberg.

Det blir ett Daladerby och ett slag om Siljan igen. Detta efter att Leksand körde över AIK på hemmaplan med 7-2 och vunnit sin andra match av tre i playoff. 

– Det var helt magiskt att tvåla dit AIK på det här sättet, säger Marcus Karlberg.

Marcus Karlberg är född leksing, närmare bestämt år 2000. Pappa Mikael Karlberg spelade många säsonger i A-laget. Men nu är det nästa generation som tagit över.

– Vi har inte vunnit något än, vi har bara tagit ett till delmål på vägen, säger Karlberg.

Hur ska det bli att spela matcherna mot Mora?

– Det kommer bli det största jag har gjort, jag längtar redan till torsdag. Vi har en jättebra känsla i truppen, vi vinner med 7–2 mot ett lag som har sagt att de ska upp i SHL i år, och den här mentaliteten mot Mora… Hockey är det bästa jag vet men jag skulle hellre sluta än att spela i Mora. Nu ska vi se till att plocka dem på andra sidan pölen, säger Marcus Karlberg.

Leksand klara för kval till SHL – möter Mora

Mattias Ritola värvades hem för drygt två år sedan när Leksand var ett SHL-lag. De kom senare att åka ur mot Mora men Ritola menar att tryggheten i laget är större i dag.

– Vi känns så otroligt trygga i det vi gör. På Hovet i fredags var det AIK som förde, men det fanns ingen panik på bänken, ingen panik på isen. Vi litar på varandra och det är det som har tagit oss så här långt. 

Efter att Mora vunnit med 4-2 i matcher säsongen 2017/18, skickade de ner Leksand till Hockeyallsvenskan och knep en plats i SHL. Det minns Moraforwarden Mathias Bromé som var med i uppgången till SHL.

– Det var ju fantastiskt roligt när vi gick upp det året. Men nu är det ett nytt år och vi ska göra allt vi kan för att vinna fyra matcher, säger Bromé.

Efter Moras knackiga säsong har Mathias Bromé stått för många poäng.

– Jag ska vara en ledande spelare. Men vi är ett lag som ska göra det tillsammans så det spelar ingen roll vem det är som avgör eller gör poäng och mål så länge vi vinner matcherna. Fyra matcher är det vi ska vinna nu.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Mora IK – direkt i Messenger