Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya tränaren: ”Jag måste vara försiktig”

Oskarshamn vände tre gånger om - vann mot SAIK
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Det stormar i IK Oskarshamn.

Samtidigt som flera spelare kritiserar beslutet att sparka Håkan Åhlund ska ”Perra” Johnsson förbereda laget för match i morgon.

– Jag måste närma mig med försiktighet och ska nog inte gå in med hela handen, säger nye tränaren.

SportExpressen kunde i torsdags avslöja att IK Oskarshamn bestämt sig för att sparka tränaren Håkan Åhlund – efter att läget i klubben utvecklats till en ohållbar situation.

Under fredagen blev nyheten officiell och senare valde flera spelare att öppet kritisera ledningens agerande. Om mindre än ett dygn är det samtidigt dags för match då Oskarshamn ställs mot Rögle. I båset tar då nye huvudtränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson och nye assisterande tränaren Jeff Jakobs plats.

– Det blir väl spännande skulle jag tro. Det är en utmaning som heter duga. Sen tycker jag att grabbarna spelar rolig ishockey och det ser ju ut som att de har roligt när de spelar också så det blir kanske lite skillnad när jag åkt någongång till ett lag som fått stryk åtta-nio matcher, säger ”Perra” Johnsson.

– Men de här har ju tagit en hel del poäng och tittar man på när de spelar så ser de ju ut att ha roligt.

Bilat till Ängelholm med Jakobs

Vad vill du komma in och bidra med?

– Mig själv först och främst. Sen ska jag växa in i det spelsystem som de har, och sen kanske det blir något mer men att gå in och ändra något i det till att börja med det ser jag inte som aktuellt. Det skulle bara ställa till saker och ting. 

Hur väl känner du Jeff som tränare? Är han en ny bekantskap för dig?

– Nu känner jag honom betydligt bättre efter två och en halv timma i bil, men jag har träffat honom några gånger i Leksand men inte mer än så. Han kom ned till mig i dag också och vi åker tillsammans till Ängelholm så vi har tid att snacka lite. 

”Jag vet inte orsakerna”

Det har varit en stökig fredag för laget och föreningen…

– Det är väl inte mest synd om mig just nu, det är ju synd om spelarna och föreningen och inte minst Håkan då som fick gå. 

Hur är det att komma in och ta över någon annans jobb?

– På så vis är det… Jag kan ju inte hjälpa det, dels att jag får en fråga och att han får gå. Det är något jag inte har med att göra från början, varken det ena eller andra.

I Aftonbladet är det flera spelare som är rejält ilskna mot vad som hänt och de säger att 18 av 22 ville ha Håkan kvar. Det blir en speciell situation för dig och Jeff?

– Det har inte jag sett, men det är klart att det blir tufft. Jag måste närma mig med försiktighet och ska nog inte gå in med hela handen, det är ju någonting som får sjunka in att det är så här. Sen orsakerna till varför det händer det vet jag inte. 

Hur kan du hantera en sån här situation för det verkar ju vara rätt stökigt i laget och många spelare som stöttar Håkan?

– Man får ta det som det är, om de tycker så kan ju inte jag göra något åt det. Det enda jag kan göra är att se om de möjligtvis kan tycka att en annan gör något som passar.