Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Skuggan" Nilsson lämnar tränarjobbet

Stefan "Skuggan" Nilsson
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Stefan "Skuggan" Nilsson och Petter Lasu Nilsson
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Luleå genomför förändringar inför avslutningen på SHL-säsongen.

Tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson går in som general manager, och i stället tar Petter Lasu Nilsson över som huvudtränare.

– Den senaste tiden har det stått klart att laget behövt ny energi, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Det har gått knackigt för Luleå den här säsongen, och laget har presterat under förväntan. Kritik har riktats mot delar av laget, som inte tagit en trepoängare sedan december. På söndagen rapporterades det om ett krismöte i klubben, där vd:n Stefan Enbom öppnade för förändringar.

Och nu släpper Luleå en nyhet inför den sista delen av SHL-säsongen, där det ser ut att bli play in-spel för att gå till kvartsfinal i slutspelet.

Klubbikonen Stefan "Skuggan" Nilsson får lämna rollen som huvudtränare, och i stället tar Petter Lasu Nilsson över det ansvaret.

"Skuggan" lämnar som tränare: "Helt rätt"

Nilsson blir dock kvar i klubben, i rollen som general manager.

– Den senaste tiden har det stått klart att laget behövt ny energi för att komma till rätta med våra sportsliga resultat. Därför känns det helt rätt att Petter Lasu Nilsson tar över som huvudtränare för Luleå Hockey, säger "Skuggan" till Luleås hemsida.

Peter Lasu Nilsson:

– Jag har full förståelse för om många som älskar Luleå Hockey är både frustrerade och oroliga just nu. Det är dock inga känslor som löser några problem. I stället hoppas jag å lagets vägnar att alla som brinner för Luleå Hockey sluter upp bakom oss, kommer på matcherna och fortsätter stötta oss minst lika högljutt som tidigare.


LÄS ÄVEN: Mr Madhawk: Det är ett historiskt byte i Luleå