Skrällen: Veteranen nära NHL-comeback

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Adam Ihse / Scanpix

Frölunda riskerar att tappa ännu en forward.

SPORT-Expressen kan avslöja att 37-årige Per-Johan Axelsson sensationellt kan vara på väg tillbaka till NHL.

- Det finns intresse och det finns en möjlighet, säger Axelsson agent Neil Abbott.

Frölunda har tappat tunga anfallstrion Mika Pyörälä, Fredrik Pettersson och Johan Sundström. Klubben har bara ersatt med Dick Axelsson och junioren Sebastian Collberg.

Nu riskerar laget att mista ännu en forward.

Veteranen Per-Johan Axelsson kan sensationellt vara på väg mot en comeback i NHL. Två NHL-klubbar har redan hört sig för.

- Det är en möjlighet. Det har funnits intresse sedan han lämnade Boston men nu är det lite mer seriöst. Två klubbar är intresserade, säger Axelssons nordamerikanske agent Neil Abbott.

Är Per-Johan själv intresserad?

- Ja, det är han. Han har haft en framgångsrik karriär i Boston och skulle säkerligen vara intresserad att göra en säsong till i NHL om möjligheten öppnar sig. Samtidigt så trivs han väldigt bra i Frölunda och elitserien. Han har lämnat det till mig att se hur det utvecklas.

Axelsson spelade elva säsonger i Boston Bruins innan han återvände till Frölunda inför säsongen 2009/2010. Under sin NHL-karriär gjorde han sig ett namn som en skicklig defensiv forward med mycket speltid i boxplay.

"Har gott anseende"

- Jag tror fortfarande han kan spela sin roll som en stark defensiv forward som dödar utvisningar. Han har gott anseende bland många klubbar, säger Abbott.

Hur bedömer du chanserna att han spelar i NHL nästa säsong?

- Det två nästkommande veckorna kommer visa hur det utvecklar sig, så då får vi se. Det beror lite på vart vissa free agents hamnar och annat. Till exempel, om ett lag byter till sig Columbus Rick Nash kanske de behöver släppa flera spelare och då kan det öppna upp sig.

- Intresset är fortfarande i ett preliminärt stadium, det blir nog mer seriöst när det hänt lite mer på marknaden.

Under kontrakt

Axelsson står under kontrakt med Frölunda ett år till och enligt honom själv tillåter inte hans avtal med klubben att han lämnar för NHL.

Därför måste Frölunda gå med på att släppa honom om en flytt ska bli aktuell.

- Jag har kontrakt med Frölunda och räknar med att spela där ett år till.

Utesluter du helt möjligheten att spela i NHL?

- Det får allt vara något på bordet innan jag tar ställningen till det. Men femtonde juni har passerat så i såfall är det upp till Frölunda, och jag tror inte det är så aktuellt. Det är inget jag kan välja själv och dörren är nog ganska stängd.