Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrällen: Hjälten lämnar – är klar för SHL-klubb

HV 71 presenterar en riktig skrällvärvning en dryg månad innan premiären.

AIK:s klubbhjälte Christian Sandberg har skrivit på ett ettårskontrakt med SHL-klubben.

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig, säger Sandberg.

31-årige Christian Sandberg har varit AIK trogen i 17 säsonger. Han har gått hela vägen från juniorleden och följt med både upp och ner ur SHL.

Men nu lämnar centern, som varit AIK:s lagkapten de senaste fyra säsongerna. Christian Sandberg har skrivit på för HV 71.

– En fantastisk bra karaktär med riktigt bra ledaregenskaper. En kille som sätter laget främst alla dagar i veckan, säger HV:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Christian Sandberg får spela med lillebror

För Christian Sandberg väntar nu både spel i SHL och spel i samma lag som lillebror. Filip Sandberg, 25, lämnade AIK för HV 71 redan 2010 och återvände under förra säsongen efter ett och ett halvt år i AHL.

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt så klart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan, säger Christian Sandberg till klubbens hemsida.

– Jag gillar att tävla och vinna matcher. Jag har varit med på en hög nivå under lång tid och mina ambitioner är att få HV 71 att vinna matcher.