Sköt raket - mitt under spelet

Publicerad
Uppdaterad
Här slutar Brynässpelarna att spela när målfyrverkeriet av misstag går av i Scandinavium.
I anfallet senare kunde Frölunda kvittera till 1-1.
- Vi ville att det skulle bli avblåsning, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki i Canal Plus.
Det var efter drygt tio minuter in i den andra perioden som den märkliga händelsen inträffade. Precis efter ett power play för Frölunda var Niklas Andersson ytterst nära att göra 1-1, men sköt på utsidan av nätet. Då sköts målfyrverkeriet av bakom Jacob Markstöm. Det fick Brynässpelarna som försvarade sig att sluta spela. Domaren Marcus Vinnerborg var snabbt framme men valde att låta spelet fortsätta. I en kontring senare kunde Frölundas Nicklas Lasu göra 1-1 bakom Markström.

"Slutade spela"

- Det är en olycklig situation. Det var faktiskt förfördelning. Man såg tydligt att Brynäs slutade spela, även om de inte ska göra det. Men en raket under match är något man reagerar på, säger hockeyexperten Leif Boork i Canal Plus.
Brynäs tränare Niklas Czarnecki är kritisk mot att domaren lät spelet fortsätta.
- Vi slutade att spela och ville att det skulle bli avblåsning, säger han i Canal Plus.
Men Brynäs svarade snabbt på kvitteringen. Innan den andra perioden var slut gjorde Ove Molin 2-1 efter en diagonalpassning  från Andreas Dackell.

"Otroligt stort"

I den tredje perioden tryckte Frölunda på för en kvittering men Jacob Markström släppte inte igenom någonting. I stället kunde Eero Somervuori fastställa slutresultatet 3-1 i öppen kasse.
- Det är otroligt stort.  Det är årets absolut bästa seger, det absolut bästa vi har gjort för säsongen, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki i Canal Plus.
Brynäs gick i och med segern förbi Frölunda i tabellen på en sjundeplats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag