Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteås sköna segersvit fortsätter

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteå fortsätter att ånga på.

4-2-segern mot HV71 blev lagets femte raka seger.

– Sett överlag tycker jag att vi gör en väldigt bra match och vinner välförtjänt, säger matchvinnaren Rickard Hugg till C More.

Fyra dagar sedan Nicklas Rahm fick lämna sin roll som huvudtränare i HV71.

Under torsdagen stod ett formstarkt Skellefteå på bortais för motståndare. Ingen lätt uppgift för Stefan ”Lillis” Lundh för hans första match med huvudansvar.

Efter matchen fick han frågan från C more på vad de fokuserar på nu med hans nya uppgift:

– Att kunna hålla upp den här farten och skärpan, vi ramlar under med 2-0, tar oss tillbaka i matchen. Jag tycker att vi har bra tryck, vi måste orka göra det jobbet och ha det fokuset i 60 min, det orkar vi inte riktigt i dag och det kan vi se på de här två målen vi släpper in i tredje.

Men det började tufft.

Hugo Alnefelts målnolla spräcktes redan i mitten av den första perioden när Albin Sundsvik fick in sitt tredje mål för säsongen med ett snabbt skott från vänsterkanten.

Det blev det enda målet i den första perioden, men sedan skulle Melker Karlsson utöka ledningen för hemmalaget tidigt i den andra perioden när han lämnades helt öppen framför mål och hittades fint av Joakim Lindström.

HV71 tappade i tredje

Men bara minuten senare visades Petter Granberg ut och ännu en gång levererade Fredrik Forsberg i numerärt överläge och gjorde sitt tolfte mål för säsongen.

Och HV71 skulle även kvittera tio minuter senare, genom Anton Wedin, och gå till pausvila med en bra känsla.

Men sen kom fallet.

Fem minuter in i den tredje perioden studsade pucken precis rätt till Rickard Hugg, som kom fri och kunde skjuta in pucken bakom Alnefelt.

Tre minuter senare var det ännu en kontring och ett samarbete mellan Jonathan Johnsson och Darren Nowick, där den sistnämnde blev målskytt, som utökade hemmaledningen till 4-2.

Det tvingade även HV71 till timeout.

Jagade men kom aldrig ikapp

Men det blev fortsatt tufft.

Med lite mindre än två minuter kvar tog HV71 ut sin målvakt och försökte pressa på, men kom aldrig närmare.

Jönköpingslaget orkade inte hämta sig och Skellefteå tog i stället sin femte raka seger.

- Vi gick väldigt bra vid den här tidpunkten förra året och jag tycker vi hittar vårt spel riktigt bra här de senaste veckorna, det känns som att vi växer varje dag, säger Rickard Hugg om Skellefteås fina form.